Web Analytics

Începe Raliul Argeşului! Probe speciale pe Transfăgărăşan şi Mateiaş

de | 5.05.2022 12:03 | Actualitate, Sport

Piteștiul și Transfăgărășanul vor fi gazdele celei de-a treia etape a sezonului 2022, cursa fiind programată în perioada 21-22 mai pe un total de 9 probe speciale și 130 kilometri cronometrați. Rally-ul va parcurge doar 5 probe speciale și un total de 87 de kilometri în regim competițional.
Cursa debutează sâmbătă dimineață cu patru probe în zona Transfăgărășan, între Barajul Vidraru și Conacul Ursului. Duminică, evenimentul programează alte cinci probe speciale în zona Câmpulung, dar și superspeciala din Pitești, revenită în programul raliului sub același format lung de aproape 8 kilometri.
Raliul Argeșului 2022 va purta echipajele pe două probe în urcare pe Transfăgărășan: sâmbătă au loc specialele „Vidraru” (între barajul Vidraru și coada lacului) și „Transfăgărășan” (între coada lacului și zona Piscul Negru), ambele desfășurate în urcare.

După o vizită în parcul de service îndepărtat, echipajele vor porni în coborâre pe aceleași două probe, singura diferență fiind scurtarea specialei PS3 „Piscul Negru” (de la 15 kilometri în urcare, la 10,70 kilometri parcurși în coborâre). Duminică, evenimentul programează două treceri pe probele „Godeni” și „Mateiaș”, introduse în traseul de concurs al raliului în 2021. O altă noutate este revenirea superspecialei în program, cea care a atras mii de fani la ediția din 2019. Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un traseu asemănător, cu 7,8 kilometri cronometrați, pe care piloții vor face spectacol garantat.

Citește și Simone Tempestini a câștigat Raliul Harghitei

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole