Web Analytics

Un pacient a primit 150.000 euro daune morale după ce a reclamat că s-a infectat cu stafilococ auriu în spital

de | 23.03.2023 19:47 | Actualitate, Home

Un bărbat care a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și a contractat stafilococ auriu a câștigat procesul intentat împotriva instituției medicale. Acesta a reușit să demonstreze că a fost infectat în timpul spitalizării și a obținut dreptate în instanță. Plângerea împotriva spitalului a fost depusă în anul 2019.

Citește și: Direcţia Silvică a pierdut procesul cu proprietarul care se învecina pe Transfăgărăşan cu ex-deputatul Radu Vasilică

Potrivit Mesagerul de Neamț, în timpul internării sale în secția Ortopedie la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț în toamna anului 2015, bărbatul a contractat stafilococul auriu MRSA și a fost nevoit să călătorească la Târgu Mureș pentru a primi tratament. În urma procesului intentat împotriva spitalului, Tribunalul Neamț a decis ca acesta să achite daune morale de 200.000 de euro către fostul pacient. Atât spitalul, cât și bărbatul au atacat sentința, iar Curtea de Apel Bacău a decis în final ca acesta să primească despăgubiri de 150.000 de euro. Suma a fost plătită în șase tranșe, din veniturile proprii ale spitalului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *