Web Analytics

Începe examenul de Bacalaureat

de | 5.06.2017 12:57 | Actualitate

bac 2017Conform Calendarului examenului de bacalaureat naţional, în perioada 6 – 16 iunie 2017, absolvenţii de liceu vor susţine probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susține Adevărul.

În zilele de 6 – 7 iunie 2017 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Între 9, 12 – 13 iunie 2017 va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar între 14 – 16 iunie 2017 evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Evaluarea competenţelor lingvistice, pentru limba română şi limba modernă, precum şi a celor digitale, se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ.

Subiectele pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare, nonliterare şi itemi corespunzători descriptorilor competenţelor din programele pentru bacalaureat.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii