Web Analytics

Începe concursul de fotografie „Piteștiul Meu” – ediția 2018

de | 19.04.2018 07:40 | Actualitate

PitestiPrimăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 18 aprilie – 17 mai 2018, a treia ediție a Concursului de Fotografie sub genericul „Piteștiul Meu”, cu tema „Instantanee din orașul sufletului meu”, în vederea încurajării artei fotografice și din dorința realizării unei radiografii în imagini a vieții orașului nostru.
Se acordă următoarele premii: Premiul I – 1200 de lei, Premiul al II-lea – 800 de lei, Premiul al III-lea – 600 de lei, Mențiune – 400 de lei.
Participanții se pot înscrie până pe data de 17 mai, iar jurizarea și anunțarea câștigătorilor vor avea loc pe data de 18 mai 2018.
Vernisajul expoziției și festivitatea de premiere se vor desfășura pe data de 21 mai, de la ora 15, în holul Primăriei Municipiului Pitești. Cei interesați pot depune dosarele până pe data de 17 mai 2018, la sediul Centrului Cultural Pitești, Strada Craiovei nr. 2, Bloc G1, Imobilul Casa Cărții, însoțite de formularul de înscriere(care poate fi descărcat de pe site-ul oficial al instituției, sau direct de la sediul instituției).
Concurenții trebuie să realizeze un număr de maximum cinci fotografii atât în format electronic, cât și în formă printată, la dimensiunea A4.
Condiţii de participare:
1. Concursul va avea o singură categorie, aceea de imagini foto digitale. Fiecare concurent poate participa cu maximum 5 lucrări, atât în format electronic, cât și în formă printată, la dimensiunea A4. Fotografiile pot fi realizate în parcurile, zonele publice de interes din Municipiul Pitești, la evenimente culturale, mai ales la Simfonia Lalelelor.
2. Participarea la concurs şi completarea formularului de înscriere implică acordul autorului ca materialele participante în concurs să poată fi folosite de către Primăria Municipiului Pitești, în scopul promovării concursului şi a realizării de materiale de prezentare a oraşului, cu menţionarea numelui autorului; depunerea formularului de înscriere reprezintă consimţământul autorului cu privire la această formă de utilizare, nelimitată în timp şi spaţiu.
3. Organizatorul va considera în mod automat că trimiterea unei fotografii şi completarea formularului reprezintă participarea concurentului la concurs şi că acesta este de acord cu regulamentul concursului.
4. Fotografiile trimise trebuie să fie originale, realizate de concurenţi. Organizatorul nu îşi asumă răspunderea pentru nicio fotografie însuşită în mod ilegal de către concurenţi; concurentul este unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării cu fotografii la acest concurs.
5. Imaginile care nu respectă prevederile din regulament vor fi excluse din concurs.
6. Dosarul de participare va cuprinde:formularul de înscriere (se descarcă de pe site-ul www.centrul-cultural-pitesti.ro) / fotografiile în format digital și printat.
7. Dosarele pot fi depuse până pe data de 17 mai 2018, la sediul Centrului Cultural Pitești, Strada Craiovei, nr. 2, Bloc G1, Imobilul Casa Cărții, însoțite de formularul de înscriere(care poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești, sau direct de la sediul instituției).
8. Jurizare şi evaluare. Fotografiile câştigătoare sunt alese în urma punctajului obţinut, acordat de membrii juriului.
9. Lucrările înscrise în concurs sunt apreciate după criteriile:creativitate, originalitate, estetica imaginii, realizare tehnică;
10. Câștigătorii vor fi anunțați public pe data de 18 mai 2018, festivitatea de premiere și vernisajul expoziției cu cele mai apreciate fotografii vor avea loc pe data de 21 mai 2018, ora 15, în holul Primăriei Municipiului Pitești.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii