Web Analytics

Începe campania de informare a Ministerului Sănătăţii pentru pastilele de iod

de | 29.04.2022 10:17 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministerul Sănătăţii anunță începerea campania cu privire la adminsitrarea pastilelor de iod. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a trimis ieri o recomandare către televiziunile naţionale, regionale şi locale, dar şi către posturile de radio, să difuzeze noua campanie de informare privind administrarea pastilelor de iod, notează Pagina de Media.

Citește și: SEMNIFICAȚIA ZILEI: 29 aprilie – Astăzi este sărbătorită Ziua mondială a dansului

Spotul publicitar constă într-un carton, cu următorul text, care este citit de o voce pe fundal:  „Iodura de potasiu este un medicament. Acesta va fi folosit doar în situaţia puţin probabilă a unui incident nuclear şi numai la indicaţia autorităţilor. Nu administraţi iodură de potasiu din propria iniţiativă”. Campania de informare a populației se va desfăşura în următoarele două luni. „În acest interval de timp noi ne organizăm ca să putem începem distribuirea”, a spus Alexandru Rafila.

Totodată, Rafila a precizat că recomadarea de difuzare a campaniei va fi pe o perioadă de două luni. 

„Recomandarea este pentru două luni, sper să fie suficient. În acest interval de timp noi ne organizăm ca să putem începem distribuirea. Problema pe care trebuie să o înţeleagă toată lumea este legată de faptul că, din punct de vedere organizatoric, este imposibil având în vedere că în maximum şase ore de la expunere trebuie să iei un astfel de comprimat, nu ai timpul necesar să faci distribuirea în cazul unei urgenţe, chiar dacă, să spunem, ştim că suntem expuşi unor radiaţii în decurs de 48 de ore, 48 de ore este un timp prea scurt pentru a face această distribuire.”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *