Începe campania de informare a Ministerului Sănătăţii pentru pastilele de iod

de | 29.04.2022 10:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministerul Sănătăţii anunță începerea campania cu privire la adminsitrarea pastilelor de iod. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a trimis ieri o recomandare către televiziunile naţionale, regionale şi locale, dar şi către posturile de radio, să difuzeze noua campanie de informare privind administrarea pastilelor de iod, notează Pagina de Media.

Citește și: SEMNIFICAȚIA ZILEI: 29 aprilie – Astăzi este sărbătorită Ziua mondială a dansului

Spotul publicitar constă într-un carton, cu următorul text, care este citit de o voce pe fundal:  „Iodura de potasiu este un medicament. Acesta va fi folosit doar în situaţia puţin probabilă a unui incident nuclear şi numai la indicaţia autorităţilor. Nu administraţi iodură de potasiu din propria iniţiativă”. Campania de informare a populației se va desfăşura în următoarele două luni. „În acest interval de timp noi ne organizăm ca să putem începem distribuirea”, a spus Alexandru Rafila.

Totodată, Rafila a precizat că recomadarea de difuzare a campaniei va fi pe o perioadă de două luni. 

„Recomandarea este pentru două luni, sper să fie suficient. În acest interval de timp noi ne organizăm ca să putem începem distribuirea. Problema pe care trebuie să o înţeleagă toată lumea este legată de faptul că, din punct de vedere organizatoric, este imposibil având în vedere că în maximum şase ore de la expunere trebuie să iei un astfel de comprimat, nu ai timpul necesar să faci distribuirea în cazul unei urgenţe, chiar dacă, să spunem, ştim că suntem expuşi unor radiaţii în decurs de 48 de ore, 48 de ore este un timp prea scurt pentru a face această distribuire.”

Acest articol este despre: campanie,CNA,informare,iod,pastile,TV

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed