Web Analytics

Încep procesele în care primarii Proca sunt acuzaţi de conflict de interese

de | 21.03.2019 12:59 | Politica si Administratie

Cazul în care Gigi Fănel Proca, fost primar la Berevoeşti, şi Bogdan Florin Proca, actualul primar al comunei, tată şi fiu care s-au angajat reciproc la Primărie, a fost prezentat pe larg în luna decembrie a anului trecut de către „Jurnalul de Argeş”. Menţionam atunci faptul că procurorii au deschis în anul 2015 un dosar pentru suspiciunea de conflict de interese, în condiţiile în care la Berevoeşti s-au făcut angajări în familie, fostul primar preluându-şi fiul pe post de consilier personal, în anul 2012, ulterior, după alegeri, fiul întorcându-i serviciul tatălui. Concluziile anchetatorilor au fost de trimitere în judecată a celor doi, dar nu împreună, ci separat, din cauză că starea de sănătate a lui Gigi Fănel Proca a prelungit procedura în cursul cercetării penale, astfel că s-a dispus disjungerea cauzei, formându-se două dosare.
Trimiterea în judecată a lui Florin Bogdan Proca a fost dispusă în octombrie 2018, cauza intrând pe rolul Judecătoriei Câmpulung, acolo unde a stat în faza de cameră preliminară. După cum era de aşteptat, cel acuzat a contestat trimiterea în judecată şi a ridicat excepţii menite să îl scape de proces. Iar analizarea de către instanţă a acestor solicitări a durat, fiindcă, bineînţeles, a existat o primă amânare pentru lipsă de apărare, apoi, în cauză intrând şi Primăria Berevoeşti, nici instituţia administrativă nu a avut apărător la un termen, aşa că pronunţarea a intervenit de-abia la mijlocul acestei luni. Judecătoria Câmpulung a respins excepţiile şi cererile ridicate de către Florin Bogdan Proca, constatând legalitatea sesizării instanţei şi a actelor efectuate de procurori. Astfel că s-a dispus începerea judecăţii. O judecată care, probabil, va mai întârzia, în condiţiile în care inculpatul poate contesta la Tribunalul Argeş decizia din această lună.
Pe de altă parte, a înaintat şi dosarul lui Gigi Fănel Proca de la Parchet la Judecătorie, ajungând la instanţa musceleană în luna februarie a acestui an. Şi în acest caz se stă în camera preliminară, acuzatul contestând ordonanţa de trimitere în judecată. Până în prezent nu a fost stabilit un termen în cauza auxiliară procesului de conflict de interese.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii