Web Analytics
scris vineri, 10.12.2021

Încep lucrările la tronsonul 2 al Autostrăzii Pitești-Sibiu

A fost admisă oferta tehnică a turcilor de la Mapa, singurii rămași în cursa pentru secțiunea Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești (A1). Până pe 14 decembrie ar trebui să se încheie și evaluarea financiară, astfel că turcii ar putea fi desemnați câștigători până la finalul anului. Prin urmare, licitația pentru secțiunea 2 din cel mai important proiect rutier al țării ar putea fi finalizată într-un timp record, de circa un an.

Încep lucrările la tronsonul 2 al Autostrăzii Pitești-Sibiu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat pe 7 decembrie 2021 evaluarea tehnică a singurei oferte rămase în licitația pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești, conform informațiilor din Sistemul Electonic de Achiziții Publice (SEAP).

Pe 20 octombrie 2021, CNAIR a primit o singură ofertă la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv din partea asocierii Mapa – Cengiz.

Citește și: Contestatul proiect imobiliar din str. Căpitan Cuţui, din nou în atenţia publică

Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA.

Traseul are o lungime de 31.33 km.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție.

Această secțiune conține ca principale lucrări:

  • 49 de poduri și viaducte
  • 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m
  • Ecoduct în zona localității Lazaret

Amintim că până la termenul limită din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins între Boița și Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Pitești care a fost scos la licitație. Din cei 11 canditați, șase s-au calificat să intre în etapa următoare, însă doar unul a depus în final ofertă.

Distribuie!

0 Comentarii