Web Analytics

Încep lucrările de reabilitare a Spitalului de Recuperare Brădet

de | 15.04.2021 15:28 | Actualitate

Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș, va intra într-un amplu proces de reabilitare.

Astfel, luni -19.04.2021, va începe execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”.

Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș, cu o valoare totală de 4.273.336,36 lei,  beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din care 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum, iluminat și ventilare, izolare termică la exterior, termoizolarea la exterior a pereților supraterani ai subsolului (soclu), termohidroizolarea terasei corpului anexă, a planșeului sub pod și izolarea termică a planșeului peste subsol. De asemenea, se va construi o scară pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.

Lucrările vor fi realizate în baza contractului încheiat cu ASOCIEREA SC ROLOPLAST TEHNOCONSTRUCT SRL și S.C EVOLUTION PROSERV SRL, având o durată de execuție de 5 luni.

Spitalul de Recuperare Brădet este situat într-o regiune cu tradiție balneară, apele sulfuroase  descoperite de fotograful Ioan Nicolescu în anul 1888, fiind la baza înființării stațiunii Brădet.

Revigorarea stațiunii Brădet a început în anul 1975 când a fost inaugurat actualul spital, clădire monobloc cu 8 etaje.

Spitalul oferă și asigură asistență profilactică, curativă și de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat și prin spitalizare continuă.

Încă din anul 2010, ca urmare a transferului managementului asistenței medicale de la Ministerul Sănătății către autoritățile locale, spitalul a beneficiat de finanțare din partea Consiliului Județean Argeș atât pentru funcționarea unității sanitare la standarde de calitate cât și pentru îmbunătățirea condițiilor hoteliere.

Sănătatea argeșenilor reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Argeș.

CITESTE SI Accident cu trei mașini, în Pitești. Două persoane rănite

CITESTE SI Noutate în învăţământul argeşean / Clasă de educator-puericultor la „Carol I”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii