Web Analytics

Încep lucrările de consolidare și reabilitare a clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță”

de | 19.06.2023 15:09 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Luni, 19 iunie 2023, a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță”, secție a Teatrului “Al. Davila”.

Citește și: Video. Percheziții în Argeș. Au furat carburant și piese de la vagoane de marfă

Capacitatea actualei săli de spectacole va fi mărită prin adăugarea unui balcon pentru spectatori, astfel încât se va ajunge la 120 de locuri. După consolidare, clădirea, care acum este încadrată la risc seismic II, va fi încadrată la un risc seismic de grad IV, adică grad mare de siguranță. Pe lângă consolidarea structurii de rezistență, va fi amenajată o nouă sală de spectacol, prin adăugarea unui nivel de demisol. La nivelul podului, prin mansardare, se vor amenaja șase cabine pentru actori. În același timp, prin aceste modificări, suprafața utilă a clădirii va fi mărită de la 358 mp la 588 mp. Teatrul va fi dotat și cu echipamente tehnice moderne. De asemenea, se intenționează să se realizeze și un spațiu de recreere, de genul unei cafenele și cofetării tematice. Termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor.

Citește și: O femeie și trei copii au ajuns la spital după ce ar fi consumat jeleuri cu cannabis

Clădirea teatrului “Așchiuță” a fost ridicată în anii 1920 și a avut de-a lungul timpului diferite funcțiuni, până în 1963 când a devenit Teatrul de Păpuși “Așchiuță”. De atunci nu s-a mai făcut nicio intervenție majoră, ci doar mici renovări și schimbări punctuale. “Este un proiect la care țin foarte mult pentru că îmi creează și o nostalgie a copilăriei mele și, presupun, și a multor cetățeni ai municipiului Pitești și ai județului Argeș. Este un proiect care va fi finalizat în 14 luni și pentru care noi, Consiliul Județean Argeș, am solicitat și am primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării și bineînțeles va avea și o cofinanțare directă de la consiliu. Proiecte de tipul acesta ne dorim să avem cât mai multe în viitor, pentru că, înainte de toate, avem nevoie și de actul cultural, de educarea tinerei generații. Cred că am intrat prea repede în zona aceasta a globalizării și nu am mai ținut cont de copilăria celor ce vor avea obligația să ducă mai departe România” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *