Web Analytics

Incendiul din Morărești a fost provocat intenționat. Suspectul principal, dus la audieri

de | 22.01.2020 20:14 | Actualitate

UPDATE, 22: 00: „În urma continuării cercetărilor, a fost extinsă urmărirea penală și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.
După administrarea materialului probator, polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, față de bărbatul de 25 de ani, din Morărești.
În cursul zilei de mâine, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, transmite Biroul de Informații al IPJ Argeș.

Un tânăr de 25 de ani este suspectul principal în cazul unui incendiu stins după aproape două ore, în Morărești. Sursa probabilă este flacăra folosită intenționat pentru generarea focului, susțin reprezentanții ISU Argeș. Suspectul, care este chiar locatarul gospodăriei, a fost condus la audieri.

Miercuri, polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au acordat sprijin pompierilor pentru stingerea unui incendiu pe raza localității Morărești, în satul Dedulești. Intervenția autorităților a durat aproximativ 2 ore. Au ars fânarul pe aproximativ 130 mp și o anexă din apropiere, aproximativ 15 mp, circa 3 tone de fân, 5 recipiente din lemn (butoaie și butii), aproximativ 5 mc de lemn de foc, elemente de mobilier și porumb depozitat în anexă.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că locatarul gospodăriei în cauză, un bărbat de 25 de ani, ar fi incendiat, în mod intenționat, cele două anexe.
Suspectul a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Drăganu.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere, urmând ca în funcție de rezultatul verificărilor să fie dispuse măsurile legale.
Reamintim că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăție”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii