Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Incendiu în Argeș! A ars o magazie, dar casa a fost salvată

O alarmă de incendiu a fost dată joi, 15 februarie, în Argeș. Flăcările au izbucnit violent la o anexă gospodărească din comuna Rătești, iar pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Incendiu în Argeș! A ars o magazie, dar casa a fost salvată

Citește și: La Pitești, facturile de energie termică se vor plăti doar electronic!

Potrivit celor de la ISU Argeș, focul ardea generalizat pe o suprafață de aproximativ 60 mp a unei magazii, deasupra căreia se afla un fânar.

Pompierii au acționat prompt pentru protejarea unei locuințe aflate la aproximativ 5 metri distanță de locul incendiului, reușind să evite propagarea flăcărilor.


Echipajul medical a evaluat un bărbat care suferise un atac de panică, dar nu a fost cazul să fie transportat la spital.

Pompierii atrag atenția!

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de fum care era deteriorat, sunt de părere cei de la ISU Argeș, care, pentru evitarea unor astfel de situații, precizează: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole