Web Analytics

Încă un proces pierdut definitiv de administraţia câmpulungeană

de | 2.12.2022 10:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Doar o lună a trecut de la prima înfrângere definitivă a autorității din Câmpulung în disputele privitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului și a intervenit un alt eșec. S-a încheiat cu hotărâre definitivă un al doilea proces, iar pârâtul, un fost angajat al Primăriei, a avut câștig de cauză.

Modificările aduse organigramei Primăriei la începutul anului 2021 nu au convenit unora dintre salariații din administrația locală, mai ales că reorganizarea și desființarea unor structuri a dus la disponibilizarea de personal. Așa i s-a întâmplat unui inspector de la Protecție Civilă, după ce compartimentul în care activa a fost desființat prin hotărâre a Consiliului Local, la propunerea primăriței Elena Lasconi. Marcel Pârșan a fost dat afară, însă a cerut în instanță anularea hotărârii de consiliu, în ceea ce îl privea pe el. Chiar de anul trecut a avut câștig de cauză, după ce a intervenit o decizie judecătorească menită să stabilească unele măsuri înainte de finalizarea procesului pe fond, el fiind reîncadrat pe post, iar compartimentul, reînființat. Între timp, inspectorul s-a pensionat, însă procesul a mers mai departe.

În primă instanță a câștigat Marcel Pârșan, iar recursul declarat de pârâți, adică de primar, Consiliul Local și municipiu, a fost respins. Acum Pârșan trebuie să primească salariile cuvenite pe perioada disponibilizării. La fel ca și Gabriel Corleanu, cel care a câștigat definitiv luna trecută. Iar banii pentru cei doi nu vor fi achitați din buzunarele aleșilor locali care au decis reorganizarea, ci din bugetul local care e atât de sărăcit, încât Lasconi a cerut un împrumut de 55 de milioane de lei.

Citește și Primăria Câmpulung, bună de plată pentru un alt angajat disponibilizat

Citește și Încă un proces pierdut de Primăria Câmpulung. Un salariat de la Protecţia Civilă a fost reangajat pe post

Impas pentru reclamația Poliției Locale

Mai multe procese au fost declanșate și din cauza reorganizării Poliției Locale din Câmpulung, acțiunea având, de asemenea, consecința disponibilizării unor angajați. Un litigiu declanșat de consilieri locali PSD încă nu s-a încheiat, ajuns fiind în faza recursului, alte cauze în instanță fiind ținute în suspans până la finalizarea acestuia.
Pe de altă parte, însă, un proces având ca reclamant Sindicatul Național al Poliției Locale a fost suspendat zilele trecute de Tribunalul Argeș din cauza neîndeplinirii unor obligații ale autorului sesizării. Sindicatul intervenise, astfel, în sprijinul polițiștilor locali de la Câmpulung dați afară în urma reorganizării.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Primăria Câmpulung a rămas fără oameni la Investiţii

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bravo Elena Lasconi…sterilizeaza puroiul lăsat de fostul primar psd Tîroiu…în Primăria Câmpulung.
    Cei dați afară nu erau uși de biserică…știu ei mai bine că…tăiau frunză la câini…dar dehhh…nouă ne place cu…șmecherii…nu-i așa Dl. Ziarist?
    Pentru prima dată….Primăria Câmpulung are un…Primar…căruia îi pasă de….civilizarea orașului și eficientizarea aparatului administrativ.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *