Web Analytics
scris vineri, 05.01.2024

Încă o ilegalitate! Etajul în plus de la blocul „Titidan” – fără autorizaţie de construire!

Arhitectul-șef al Piteștiului confirmă: „Au fost constatate lucrări pentru care era necesară obținerea unei autorizații de construire și, ca urmare, investitorii au fost sancționați”

Revenim la modul scandalos în care a fost construit blocul „Titidan” din Pitești, care – așa cum „Jurnalul de Argeș” a dezvăluit încă de anul trecut – are un etaj în plus, despre care se susține că ar fi o simplă „pergolă”, deși acolo, practic, sunt mai multe penthouse-uri, așa cum ne-a spus și un agent imobiliar contactat de noi.

Încă o ilegalitate! Etajul în plus de la blocul „Titidan” – fără autorizaţie de construire!

Cum e posibil?!

În ediția din 29 noiembrie a.c., fotografiile publicate de noi arată că dezvoltatorul a finalizat recent, cu mare tupeu, și acest etaj al 11-lea, care nu figurează în autorizația de construire, emisă doar pentru zece etaje! Este vorba despre un etaj retras, din beton, zidărie și scări de acces, deci, nici pe departe nu e o pergolă, care – așa cum scrie în DEX – „este o construcție ușoară dintr-un parc sau o grădină, formată dintr-o rețea de grinzi de lemn susținute de șiruri de coloane, de stâlpi pe care se întind agățătoare decorative”. Nu, nici vorbă despre o „rețea de grinzi de lemn”, iar fotografiile noi pe care le publicăm astăzi susțin din nou spusele agentului imobiliar, potrivit cărora aici avem de-a face mai curând cu apartamente decât cu o pergolă sau terasă circulabilă, după cum sună ultima găselniță.
În acest context, ne-am tot întrebat cum e posibil să se întâmple așa ceva, cum să faci un etaj în plus fără autorizație, când eşti vecin direct cu Inspectoratul de Stat în Construcții Argeș – care are datoria să verifice legalitatea unei construcții! – și foarte apropiat de Primăria Piteşti! Și ce respect are față de lege un constructor în contextul în care există un litigiu în instanță privind legalitatea autorizației de construire, dar și un dosar la DNA?!

Citește și Agentul imobiliar i-a dat de gol pe patroni: blocul Titidan are 11 etaje şi nu 10, cum scrie în autorizaţie

Există un precedent: blocul de la Tancodrom

Prin urmare, în continuarea demersurilor noastre n-am adresat recent Primăriei Pitești, dorind să aflăm poziția arhitectului șef al municipiului în legătură cu blocul „Titidan”. Cu atât mai mult cu cât există cel puțin un precedent: într-o situație asemănătoare, cel care a construit blocul de la Tancodrom, cu două etaje în plus față de ce indica autorizația de construire, a fost obligat să readucă imobilul la starea inițială.
Și ce credeți? În pofida unei tăceri cvasitotale de până acum din partea Prefecturii, a inspectorilor ISC Argeș și ai Primăriei, de această dată răspunsul n-a întârziat, iar noi îl facem public. „La solicitarea Primăriei Municipiului Pitești, Poliția Locală a demarat un control pe terasa circulabilă a imobilului situat pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 54, pentru a verifica dacă s-au efectuat lucrări fără autorizație de construire.Au fost constatate lucrări pentru care era necesară obținerea unei autorizații de construire și, ca urmare, investitorii au fost sancționați și s-a dispus oprirea lucrărilor până la stabilirea modului legal de soluționare a situației, având în vedere că în acest moment există un proces pe rolul instanței judecătorești” – a precizat architect-șef Andrada Toader-Pasti-Dinu.

Aşadar, încă o ilegalitate, după cea comisă la demolarea fostei clădiri şi după construcţia actualului imobil!
Punct și de la capăt. Se demonstrează iată că avem dreptate și că s-au efectuat lucrări fără autorizație de construire! Rămân însă mai multe neclarități care se cer a fi lămuririte. Cum ar fi, de exemplu: despre ce lucrări e vorba?; ce să înțelegem din expresia „terasă circulabilă” – că organele de control au putut circula pe acolo, că se circulă de la etajul zece la etajul 11 și invers, sau ce?; până la urmă, „terasa circulabilă” e tot un fel de „pergolă”, mai șmecherită puțin din condei, sau e un etaj în plus, de penthousuri? Cam astea ar fi de aflat, așa, la prima mână…

Citește și Blocul firmei Titidan are penthouse „invizibil”

Citește și Dr. Tiberiu Irimia, despre cei 20 de intervenienţi din recursul cu firma Titidan: „Când achiziţionezi un bun aflat într-un litigiu, cred că eşti ori înşelat, ori complice”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită