Web Analytics
scris joi, 31.08.2023

Încă 20 de zimbri vor ajunge în Făgăraş

La început de primăvară erau 58 prin pădurile din Munții Făgăraș, între timp au mai apărut trei viței, iar în scurt timp populația de zimbri din nordul Argeșului va crește cu încă douăzeci de exemplare. Fundația ”Conservation Carpathia”, cea care derulează programul de reintroducere a zimbrilor în Făgăraș, planifică deja realizarea transferului animalelor care vor face trecerea către sălbăticie după ce vor sta în țarcurile de carantină și aclimatizare.

Încă 20 de zimbri vor ajunge în Făgăraş

Programul de populare cu zimbri a Munților Făgăraș a început în 2019, în baza unui proiect implementat de Fundația ”Conservation Carpathia” împreună cu parteneri, cu sprijin financiar din partea Fundației ”Arcadia” prin Endangered Landscapes Programme și din partea Comisiei Europene prin programul ”LIFE”. La acest moment sunt trei zone în care au fost reintroduși zimbri, la Lerești, pe Voina-Portăreasa, la Rucăr, Bunea, și la Nucșoara, pe muntele Dobroneagu.
C.I.B.

Citește și Ambasadoarea SUA sprjijnă înființarea Parcului Național Făgăraș. S-a întâlnit cu șefii de la Conservation Carpathia

Citește și Conservation Carpathia a încheiat acord de colaborare cu Parcul Național din Bavaria

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *