Web Analytics

Înarmat cu trusa medicală şi însoţit de medicul Arhiepiscopiei, Calinic a verificat starea de sănătate a personalului monahal din Argeş

de | 5.05.2021 11:55 | Actualitate, Dezvăluiri

Însoțit de dr. Laura Florea, medic specialist de medicina muncii și medicina de familie și de urgență, totodată și medicul Arhiepiscopiei, ÎPS Calinic a făcut în Săptămâna Mare un tur al mănăstirilor de pe raza Eparhiei. A fost vorba despre o acțiune de nutriție și monitorizare a tensiunii personalului monahal, respectiv măicuțe și călugări, dar și de verificare a parametrilor de sănătate a unor mireni. Puțini cunosc faptul că arhiereul are certificat de paramedic de la ISU și competențe în acordarea de prim ajutor.

În urmă cu două săptămâni, măicuțele de la Vedea au fost diagnosticate cu Covid, iar în urma acestui incident episcopul a vrut să se asigure că tot personalul de măicuțe stă bine cu tensiunea și temperatura. ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, este primul ierarh din țară care s-a vaccinat, fiind un exemplu pentru membrii Bisericii Ortodoxe Române.

Citește și Argeș. ÎPS Calinic este primul ierarh din România care s-a vaccinat

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii