Web Analytics

Înalta Curte a dispus începerea judecății în dosarul de delapidare al deputatului Drăghici. Parlamentarul a făcut recurs

de | 19.09.2019 11:27 | Actualitate

Magistrații Înaltei Curți de Casație au dispus începerea judecății în dosarul în care deputatul argeșean Mircea Drăghici este acuzat de delapidare. Parlamentarul a făcut deja recurs pe 14 septembrie la această decizie. Iar recursul urmează să fie judecat până la sfârșitul acestei luni în camera preliminară, după care ar urma să înceapă procesul propriu-zis, cel mai probabil după 15 octombrie, după cum ne-au declarat surse judiciare.

Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi pentru delapidare. Concret, conform procurorilor anticorupție, acesta şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă. Anchetatorii spun că în perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018 Mircea Drăghici, în calitate de trezorier al PSD, a folosit suma de 380.000 de euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera din Voluntari. Cu aceşti bani, Drăghici ar fi acoperit parţial valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenţii a sumei a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii ar fi plătiţi de partid drept chirie. ”În acest sens, în februarie 2018, Mircea Drăghici, împreună cu o persoană din familie, a negociat şi a convenit să achiziţioneze un imobil cu valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii. În 15 februarie 2018, au fost încheiate două contracte: o promisiune de vânzare cumpărare între vânzătorul imobilului şi persoana din familia lui Drăghici, pentru 180.000 de euro (sumă plătită din fonduri proprii), dar şi un contract de închiriere între acelaşi vânzător şi PSD (care practic îi asigura vânzătorului imobilului garanţia că va încasa diferenţa până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvenţiile primite de partid). Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (01.03.2018 – 01.03.2029), valoarea totală a chiriei de 380.000 euro urmând să fie achitată timp de 18 luni”, precizează procurorii anticorupție.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii