În viitor, în liceele din judeţ s-ar putea preda chineza

de | 5.11.2014 18:30 | Cultură

Asociaţia CHINARO a organizat, joi, 30 octombrie, evenimentul – „SCHIMB DE IDEI, INFORMAŢII CULTURALE ŞI ECONOMICE”.
La întâlnirea care a avut loc în sala Bibliotecii Universității Pitești au participat profesorul universitar Song Shaofeng – directorul Institutului Confucius Sibiu, prof. univ. dr. Mihai Brăslașu – prorectorul Universității Pitești, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Constantin Polexe, viceprimarul municipiului Pitești Constantin Zidaru, președintele A.O.A. Argeș Dan Ionescu și conducerea Asociației CHINARO reprezentată de Alexandra Voica – președinte și Monica Oproiu – vicepreședinte. La eveniment au mai participat și reprezentanți ai comunității oamenilor de afaceri chinezi din Pitești, membrii români și chinezi ai Asociației CHINARO, reprezentanți ai Institutului Confucius din Sibiu, membrii A.O.A., profesori din cadrul Universității Pitești și reprezentanți ai presei.
La nivelul autorităţilor locale, între cele două țări se desfăşoară schimburi directe în baza a 28 de acorduri de înfrăţire, iar Argeşul și, implicit Piteştiul, se numără printre comunitățile din România care au un asemenea acord încheiat în anul 2013. Județul Argeș este înfrățit cu provincia Gansu, iar municipiul nostru cu orașul Chongqing.
În cele două ţări funcţionează lectorate de limbă şi literatură chineză la universităţile din Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca şi de limba română la Universitatea din Beijing. Sperăm că în urma pașilor făcuți atât de Universitatea Pitești cât și de oficialitățile chineze din țara noastră și de reprezentanții mediului academic din China prezenți aici, pe viitor, să se înființeze și la Pitești o sucursală a Institutului Confucius.
În cadrul evenimentului, Dan Ionescu, președintele AOA Argeș a lansat inițiativa creării unor cursuri opționale de limba chineză care să se predea atât la gimnaziu cât și la liceu la nivelul județului. AOA Argeș a lansat anul acesta idea înființării unor licee vocaționale, unde asociația să finanțeze anumite clase care vor școlariza tineri în domenii cerute de piața muncii, aici intenționând să fie predată și limba chineză. D.G.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii