Web Analytics

În sondajul comandat de ei, PDL-iştii stau mai rău ca în cel făcut de PSD

de | 21.07.2011 16:32 | Dezvăluiri

# Două sondaje şi o singură concluzie: “Stăpânul” a prăbuşit PDL Argeş în subsolul politicii: Nicolescu are 55,7%, Mircea Andrei – 11%. Munca mea de-un an şi-o vară se duse dracu’ într-o seară. Cam aşa s-ar rezuma pentru Mircea Andrei şi partidul pe care îl conduce în Argeş rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde, recent finalizat în judeţ. Cercetarea s-a făcut în perioada 5-11 iunie, volumul eşantionului a cuprins 1.200 de persoane adulte, iar interviurile s-au realizat la domiciliul respondenţilor. Rezultatele centralizate au o marjă de eroare de +/- 2,8 % şi indică răspunsurile primite atât la nivel de judeţ, cât şi la nivelul municipiului Piteşti.
Înainte de a prezenta situaţia generală, se cuvin câteva precizări. În ciuda zaverei nemaivăzute pe care a făcut-o până acum în judeţ, cu bătăi zdravene cu pumnul în piept şi un mod de acţiune foarte contondent, liderul PDL-Argeş, Mircea Andrei, n-a reuşit să urce decât până la genunchiul broaştei ca intenţie de vot. Cele numai 11 procente indicate în favoarea sa reprezintă un scor catastrofal pentru senatorul dâmboviţean, cu mai mult de jumătate inferior şi decât cel obţinut la alegerile trecute de Cristian Boureanu. La nivel politic, falimentul PDL sub conducerea lui Andrei este şi mai evident. Cele 12% procente obţinute reprezintă cel mai mic scor înregistrat de o filială judeţeană a PDL din întreaga ţară! Pentru că, trebuie spus, sondaje similare s-au făcut în toate judeţele. În fine, ca ultimă concluzie, se remarcă supremaţia actualului lider al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu şi a primarului Tudor Pendiuc, care şi-ar zdrobi concurenţa, conform răspunsurilor indicate de respondenţi. Dar s-o luăm în ordine, pe întrebări.

Nicolescu – 55,7%, Mircea Andrei – 11%

# La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, dvs aţi merge la vot?”, 56% au răspuns cu siguranţă da, 25% probabil da, 5% probabil nu şi 13% cu siguranţă nu.
# La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Judeţean, cu care dintre următoarele partide aţi vota?”, situaţia este următoarea:
PSD-46,6%
PDL-12%
PNL-10,7%
PP-4,6%
PRM 2,9%
Altele-1,7%.
Procentul de nehotărâţi care nu s-ar duce la vot sau care au refuzat să răspundă este de 20,7%.
# La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, pe cine aţi vota dintre următorii candidaţi?”, rezultatele sunt net în favoarea liderului PSD:
Constantin Nicolescu USL-55,7%,
Mircea Andrei PDL-11%,
Marian Fulga PP-6,3 %,
Ilie Miriţă PRM-2,4%,
24,6% au indicat alţi candidaţi, ori nu s-au hotărât încă.

Tudor Pendiuc – 73,1%, Ştefan Ciocănel – 3,8%

În Piteşti, primarul Tudor Pendiuc ar mătura totul în cale, dacă duminica viitoare ar fi alegeri. Iată cum se prezintă situaţia în municipiul reşedinţă de judeţ, funcţie de răspunsuri:
# La întrebarea „dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Consiliul Local Piteşti, cu care dintre următoarele partide aţi vota?”, răspunsurile se prezintă în felul următor:
PSD-51,5%
PNL- 11,9%
PDL-9,6%
PP-3,4%
PRM-2,2%
PC-0,6%
Altele-1,7%. 19,1% dintre respondenţi au spus că nu s-au hotărât sau n-au vrut să răspundă.
# La întrebarea „dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru funcţia de primar al Piteştiului, pe cine aţi vota dintre următorii candidaţi?”, rezultatele sunt zdrobitoare în favoarea actualului primar:
Tudor Pendiuc PSD-73,1%
Andrei Gerea PNL-7,1%
Ştefan Ciocănel PDL-3,8%
Marian Fulga PP-2,6%
Daniel Florea PC-0,7%
Alţii-0,4%. 12,3% au spus că nu s-au hotărât sau n-au vrut să răspundă.

74% dintre argeşeni spun că le-a scăzut nivelul de trai

Sondajul a mai cuprins şi o serie de întrebări care vizează opinia generală pe teme de actualitate. Astfel, 88% dintre respondenţi apreciază că în momentul de faţă România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 74% spun că în ultimul an nivelul de trai li s-a înrăutăţit. Situaţia este mai echilibrată la întrebarea „de la ultimele alegeri locale, consideraţi că situaţia localităţii dvs s-a îmbunătăţit, a rămas la fel sau s-a înrăutăţit?”: 26% spun că s-a îmbunătăţit, 39% că a rămas la fel şi 34% că s-a înrăutăţit. (Mihai BĂDESCU)

***

Boureanu, dublu ca încredere, comparativ cu senatorul Andrei

Pe surse, fiindcă rezultatele catastrofale l-au determinat pe „Stăpânul” Mircea Andrei să le ţină sub cheie, am aflat totuşi şi câteva procente din sondajul comandat chiar de PDL şi care bat destul de aproape de cele ale pesediştilor. Prima mare surpriză e că procentul de încredere al lui Cristian Boureanu (plecat de mai bine de un an de zile din judeţ) e dublu faţă de cel al noului „stăpân” al PDL Argeş. Boureanu are puţin peste 20%, în timp ce Mircea Andrei „agonizează” undeva aproape de 11%. La fel şi la Câmpulung, deputatul PDL Sorin Buta are peste 25% la capitolul încredere şi se uită de undeva de la etaj, la liliputanul Mircea Andrei. La preşedinţia Consiliului Judeţean, Andrei are circa 12 %, în vreme ce Nicolescu se apropie de 65%, având chiar mai mult ca în sondajul PSD. La fel şi Pendiuc, îl striveşte pe inofensivul  Ştefan Ciocănel: primarul Piteştiului are peste 85%, în vreme ce „mielul” trimis la tăiere de Mircea Andrei, îl numim pe consilierul local Ştefan Ciocănel, behăie firav undeva pe la trei la sută. La fel, la Topoloveni, primarul PSD-ist Gheorghiţă Boţârcă sare de 78%, în vreme ce la Mioveni primarul, tot pesedist, Ion Georgescu defilează şi el la peste 70%. Chiar şi la Câmpulung, unde primarul în funcţie e liberal, îl numim pe Călin Andrei, acesta sare de 52%, în vreme ce candidatul anunţat de PDL, ziaristul Adrian Popa, se îneacă undeva pe la 4%. Surpriza mare e că pe sondajul comandat de PDL în Câmpulung, primarul Năftănăilă de la Albeştii de Muscel are 17 şi ceva la sută, adică de aproape patru ori mai mult decât Adi Popa, candidatul susţinut de Mircea Andrei. Explicaţia constă şi în notorietatea lui Năftănăilă în Câmpulung, cel care, înainte de a candida ca primar în comuna natală, a lucrat ani buni de zile la compania de cablu din oraş. Ca o concluzie, sondajul comandat de PDL indică o prăbuşire accelerată a partidului în Argeş, semn clar că Mircea Andrei n-a reuşit să-l menţină măcar la jumătate (atenţie!!!) din procentul obţinut de Cristian Boureanu. Pentru aducere aminte, Boureanu a obţinut la alegerile generale din 2008 undeva spre 28%, în vreme ce Mircea Andrei şi echipa lui de glumeţi gen Fane Bidinea a coborât PDL-ul în subsolul politicii, undeva spre 11-12%. E doar o chestiune de timp până ce liftul va coborî şi sub 10%. Mai trăim şi mai vorbim…      (Gabriel Grigore)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii