Web Analytics

„ În slujba dreptății” și „5 Minute” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

de | 21.01.2021 10:13 | Cultură, Actualitate

Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „În slujba dreptății”, cu Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson și Charlie Pye Jr. în rolurile principale, în regia lui Destin Cretton.

O poveste puternică și provocatoare, „În slujba dreptății” urmărește experiențele tânărului avocat Bryan Stevenson și bătălia sa istorică pentru justiție. După ce a absolvit Harvardul, Bryan se îndreaptă spre Alabama pentru a-i apăra pe cei condamnați injust sau cei cărora nu li s-a oferit o reprezentare corespunzătoare. Cu sprijinul avocatei Eva Ansley, specializată în drepturile prizonierilor, el se ocupă de cele mai provocatoare cazuri: deținuții condamnați la moarte. Unul dintre primele și cele mai incendiare cazuri ale sale este cel al lui Walter McMillian, care, în 1987, a fost condamnat la moarte pentru uciderea unei fete de 18 ani, în ciuda probelor care dovedeau nevinovăția sa și a faptului că singura mărturie împotriva lui provenea de la un criminal. În anii de mai târziu, Bryan e prins într-un labirint de manevre juridice și politice, în timp ce luptă pentru Walter și alții ca el, în ciuda faptului că totul este împotriva lui, inclusiv sistemul legal.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 24 ianuarie 2021, de la ora 18.00, se va difuza la Cinematograful „București” filmul românesc „5 Minute”.

Regia îi aparține lui Dan Chișu, în rolurile principale jucând printre alții Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu și Adrian Titieni.

CITEȘTE ȘI…

Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori s-au ridicat și s-au opus vehement comunității LGBT prezente în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit și ajunge la spital.

Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi (Nicu Holban) în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de Liliana Calomfir, o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

După film, va avea loc o sesiune Q&A, actorii Mihai Călin și Diana Cavallioti răspunzând întrebărilor publicului piteștean. Via skype, din Franța, va interveni și regizorul Dan Chișu.

Pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii