Web Analytics
scris joi, 25.01.2018

În războiul ei cu viceprimarul Mihalcea, Lavinia Năstase îl invocă pe Hitler

6 Lavinia Nastase# Continuă circul de la primăria Ştefăneşti

În războiul ei cu viceprimarul Mihalcea, Lavinia Năstase îl invocă pe Hitler

# Cum comentați acuzele viceprimarului Ion Mihalcea și anume că neînțelegerile de la Ștefănești au început în momentul în care ați devenit consilierul primarului?
– Nu știu dacă omul ăsta merită să vorbesc despre el, ca să nu-i fac reclamă. Dacă ar fi să încep cu o glumă… Sincer, așa a făcut și Hitler găsind țapul ispășitor în evrei și așa au murit 6 milioane de evrei. Este o falsă problemă. El a vrut să deturneze atenția într-o altă parte, când problemele, de fapt, sunt altele și sunt mult mai vechi, dar au mocnit. Eu sunt de două luni și jumătate angajată în Primăria Ștefănești…

„Nu pot să tolerez când viceprimarul Mihalcea și familia sa intră țipând și deschizând ușa cu piciorul”

# Și care sunt aceste probleme de la care susțineți că viceprimarul a vrut să distragă atenția?
– Probleme pe care am văzut și am observat că primarul Ștefăneștiului le-a semnalat în presa locală. Eu pot să le spun pe ale mele. Ce îl deranjează pe dumnealui este că nu înțelege că există oameni pe lume care nu trădează și care sunt fideli fișei postului. Eu sunt consilierul personal al primarului și trebuie să am grijă de imaginea primarului și pe chestiunile de cultură. Nu pot să tolerez când cineva intră țipând și deschizând ușa cu piciorul, cum se întâmplă cu dumnealui și familia domniei sale. Așa se deschide ușa la Ștefănești… Nu se poate să se țină ușa Casei de Cultură închisă, în condițiile în care eu trebuie să-i recomand primarului să facă anumite evenimente pentru cultură. Domnia sa s-a supărat foarte tare în secunda în care noi am dorit să ne donăm salariile, doar ca să facem ceva. Dumnealui credea că ne vom speria, dumnealui nu este obișnuit cu persoane ca mine. Având avantajul că nu locuiesc în Ștefănești, nu am pământuri, interese economice, nu am rude, nu am dosare… Presa a scris tot ce poate scrie și m-a jignit în toate felurile posibile și imposibile, nu am nimic de pierdut… A fost o pregătire solidă pe domeniul acesta… Deci nu are ce să îmi facă. De aici este frica domniei sale, frica că există în sfârșit cineva în primărie care spune că împăratul este gol. Îl deranjează faptul că nu poate să instaureze frica în mine, cum a făcut-o cu ceilalți angajați. Eu sunt subordonată doar omului care m-a angajat și anume Ioana Jenica Dumitru, primar oraș Ștefănești.

„După ce aceste proiecte sunt scrise și ar trebui să fie votate, domnul Mihalcea le rupe”

# Cum e cu proiectele acelea culturale neîndeplinite? Cine are dreptate?
– În niciun caz din vina mea pentru că eu sunt aici de două luni jumătate… Eu nu am picat concursul de la Casa de Cultură, ei au ridicat personalitatea juridică și au întrerupt concursul la jumătatea lui. Dacă acest proiect inițiat de primar cu Centrul Cultural, indiferent cine ar fi fost director se continua, ar fi înghițit 6 miliarde pe an…
# Și care ar fi rolul domnului viceprimar Mihalcea aici?
– Nu este vorba de faptul că au trecut sau nu au trecut anumite proiecte… Domnia sa, după ce aceste proiecte sunt scrise, și ar trebui să fie votate, le rupe. Ele nici nu ajung în Consiliul Local, dacă nu sunt pe placul… A vrut să ne pedepsească și nu a dorit să ne dea niciun ban pentru proiectele pe cultură. Domnia sa consideră că tot ce se întâmplă aici e un fel de casă de cultură a lui, pe care așa o administrează…

„Există niște valuri de presiuni îngrozitoare, există niște valuri de plângeri, amenințări de tot felul din partea domniei sale”

# Ce rol a avut vicele în schimbarea personalității juridice a instituției de cultură?
– Am înțeles că domnia sa le-a explicat anumitor juriști din primărie, deși nu este de specialitate, ce trebuie să facă sau să scrie în acest sens. Nu a fost însoțit de niciun aviz… Totul s-a făcut pe o scrisoare a doamnei Cristina Popa de la Casa de Cultură, prin care spunea dumneaei că există un senator de la USR care s-ar putea să facă o propunere.
# Care sunt neregulile cu terenurile făcute de dl Mihalcea la care făceați referire pe FB?
– Eu, practic, am preluat o chestie din folclorul popular din Ștefănești, eu auzind în fiecare joi problemele oamenilor, cu terenuri, cu concesiuni, din cauza dumnealui… Nu mă refer la ceva anume… Eu sunt consilierul Ioanei (primărița Ioana Dumitru, n.red), doar pe chestiuni de cultură și imagine. Nu mă pricep la astfel de discuții… Vreau să spun că, înainte să fiu consilierul ei, îi sunt și prietenă și nu îmi place când un prieten este umilit. Dl vice Mihalcea este obișnuit să trădeze prieteniile și în politică. Vreau să vă mai spun că în ultimele zile există niște valuri de presiuni îngrozitoare, există niște valuri de plângeri, amenințări de tot felul din partea domniei sale.
# Am înțeles că s-au făcut mai multe plângeri penale în ultima vreme. Cine și împotriva cui le-a făcut?
– Înțeleg că toată familia Mihalcea. Unii s-au dus la poliție și au făcut plângeri, iar ceilalți și-au făcut conturi false de facebook. Totul împotriva doamnei primar, mai ales. Nu au curajul să îi spună dânsei, însă mie îmi spun în față. Împotriva mea se duc și fac plângeri, împotriva ei se fac conturi false. Există niște presiuni fără precedent, iar eu nu vreau altceva decât să-mi fac treaba și să spun cea mai frumoasă poveste despre Ștefănești în anul centenarului, indiferent dacă ar trebui să aduc în continuare bani de acasă.

 

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită