Web Analytics

În parcul Ștrand au fost plantați 350 de arbori ornamentali

de | 27.05.2015 15:25 | Actualitate

Cornel Ionică, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Piteşti, a organizat miercuri, 27 mai, conferinţa de presă săptămânală a Primăriei la Parcul Ștrand, pentru a marca finalizarea lucrărilor de reabilitare ale parcului. Vicele a arătat reprezentanților mass-media stadiul final al lucrărilor derulate în zona respectivă. Proiectul „Modernizare Parc Ştrand” a fost finanţat din fondurile structurale ale Uniunii Europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
Valoarea totală a proiectului a fost de 6.953.684,08 lei. Pe lângă acest proiect au mai fost desfășurate și alte lucrări. „Costurile sunt în jur de 90 de miliarde incluzând aici și proiectul de camere de luat vederi, gara și trenulețul care merge începând cu anii 1960. Toate au trebuit să fie reabilitate aproape de la zero. Au fost în jur de 30 de ha de vegetație, alei, pomi și trotuare.
Iluminatul public este acum de excepție cu un design nou, cu stâlpi și lămpi moderne. Îl păzim 24 de ore din 24. Am plantat în jur de 350 de arbori noi, arbori ornamentali. La solicitarea proiectantului am fost nevoiți să intervenim asupra plutelor care pun în pericol real zona în perioadă nefavorabilă. Avem locuri de joacă pentru copii și așteptăm cât mai mulți cetățeni să vină la promenadă în parc Ștrand”, a precizat viceprimarul Cornel Ionică.
A.V.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii