Web Analytics

În lupta împotriva Covid-19, Consiliul Județean Argeș alocă spitalelor o nouă tranșă de bani-2.673.500 lei

de | 14.11.2020 13:50 | Actualitate

 

În contextul epidemiologic actual, sistemul de sănătate reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Argeș. În acest sens, au fost identificate resurse financiare care să fie direcționate către spitalele aflate în coordonarea Consiliului Județean, pentru o bună gestionare a crizei sanitare generată de pandemia de Covid-19. Astfel, în ședința extraordinară din 12 noiembrie 2020, s-a votat actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Argeș, respectiv alocarea sumei de 2.673.500 lei pentru unitățile sanitare.

Citește și

Avertizare europeană. România – În pofida măsurilor de atenuare a impactului COVID-19 asupra educației, trecerea la învățământul la distanță riscă să agraveze inegalitățile deja mari

 

”În situații excepționale, trebuie să luăm măsuri excepționale. Am solicitat managerilor celor nouă spitale aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș să ne comunice sumele de bani de care au nevoie pentru a putea gestiona cât mai bine această criză sanitară. Acolo unde am reușit să identificăm sume de bani, blocând efectiv cheltuirea lor în zone mai puțin importante în acest moment, am direcționat aceste sume către unitățile spitalicești. Avem obligația de a face tot ce stă în puterile noastre pentru a sprijini sistemul medical, iar argeșenii să beneficieze de condiții cât mai bune de îngrijire și tratament”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

Citește și

BCM U Pitești câștigă cu CSM Galați și se califică la turneul final al Cupei României

 

Suma totală de 2.673.500 lei alocată spitalelor de către Consiliul Județean Argeș a fost distribuită astfel:

• Spitalul Județean de Urgență Pitești – 1.304.000 lei pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare de protecție, precum și cofinanțare pentru achiziția de aparatură medicală.

• Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie ”Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești – 101.000 lei pentru achiziția de aparatură medicală, dezinfectanți, echipamente și materiale sanitare de protecție.

• Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni – 700.000 lei pentru achiziția unei instalații de distribuție a oxigenului medical, precum și a materialelor sanitare de protecție.

• Spitalul Orășenesc ”Regele Carol I” Costești – 111.000 lei pentru achiziția unui Multicar pentru transport pacienți, precum și a echipamentelor și materialelor sanitare de protecție.

• Spitalul de Boli Cronice Călinești – 97.500 lei pentru achiziția de aparatură medicală și a materialelor sanitare de protecție.

• Spitalul de Pneumoftiziologie ”Sf.Andrei” Valea Iașului – 300.000 lei pentru achiziția de dezinfectanți, echipamente și materiale sanitare de protecție.

• Spitalul de Psihiatrie ”Sf. Maria” Vedea – 60.000 lei pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare de protecție.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii