Web Analytics

În atenția piteștenilor! Noi decizii ale Comisiei de circulație

de | 7.07.2022 19:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

În ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale organizată marți, 05 iulie 2022, au fost analizate, avizate sau respinse următoarele propuneri:

1. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Câmpului, după intersecția cu Aleea Soarelui, precum și montarea mai multor limitatoare de viteză.

✔️ AVIZAT trecerea pentru pietoni (fără limitatoare)

2. Amplasarea a două limitatoare de viteză pe carosabilul Aleii Stadionului, unul pe coborâre, în zona stadionului și unul pe pantă, în apropierea intersecției cu Intrarea Macului.

✔️ AVIZAT un singur limitator în dreptul stadionului

3. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ,,Oprirea interzisă”, pe carosabilul străzii Petre Ispirescu.

✔️ RESPINS

4. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Antim Ivireanu, în dreptul blocurilor G4 și G5.

✔️ RESPINS

5. Modificarea intervalului de timp pentru culoarea verde a semaforului cu buton, de la trecerea pentru pietoni de pe Calea Craiovei, de la fostul Restaurant Negoiu, de la 21 la 26 de secunde. 

✔️ RESPINS

6. Instituirea sensului unic de circulație pe aleea carosabilă dintre blocurile 26 și 83, respectiv 52 și 10C, din cartierul Trivale, cu sens de circulație dinspre bl. 83, spre blocul ANL, până la intersecția cu Aleea Voinicilor.

✔️  Analiză la fața locului

7. Amplasarea de stâlpișori care să formeze un perimetru la triunghiul de spațiu verde din zona coborârii de pe autostrada A1, de la Podul Viilor, pentru a ușura încadrarea în intersecție a autovehiculelor.

✔️ RESPINS

8. Montarea de plăcuțe adiționale cu semnificația ,,Cu excepția riveranilor” la indicatorul ,,Accesul interzis” existent pe strada Stroe Leordeanu ,la accesul dinspre strada Thoma Ionescu – printre blocurile C1 și M3.

✔️ RESPINS

Citește și Call Center ANAF, la dispoziția contribuabililor

9. Marcarea pe carosabilul B-dului I.C. Brătianu a două treceri pentru pietoni, în zona celor două pasaje subterane.

✔️ RESPINS

10. Analizarea instituirii sensului unic de circulație pe strada Bradului, cartier Trivale pe tronsonul din fața blocurilor 33, 34, 35, pentru a da posibilitatea creării de noi locuri de parcare pe carosabil, iar trotuarul să râmână liber pentru pietoni.

✔️ AVIZAT

11. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Ion Minulescu în zona intersecțiilor cu strada Eugen Ionescu, bl. A12 și Aleea Tenor Ioan Băjenaru, bl. CS1.

✔️ RESPINS

12. Prin adresa nr. 34461/28.06.2022, Compartimentul Dezvoltare Urban,  din cadrul Direcției Arhitect Șef, solicită reanalizarea pct. 18 din sedinta din 22.12.2021 cu privire la asigurarea accesului auto și a fluenței traficului, în condiții de siguranță, conform normativelor aprobate, pe soluția adoptată – amenajarea unei intersecții semaforizate – pentru imobilul din b-dul Petrochimiștilor, nr. 21A (fosta autobază Prundu) în scopul realizării investiției ,,construire hypermarket cu regim de înălțime parter înalt + etaj parțial, amplasare container reciclare, container IMBISS, post TRAFO, bazin rezervă incendiu, bazin retenție, amenajări exterioare, accese rutiere și pietonale, racorduri la drumurile publice și organizare de șantier”.

✔️ Sistematizarea intersecției se va face după modelul actual, respectiv cu patru benzi pe Bdul Petrochimiștilor, câte două pe sens. La ieșirea de pe strada Petru Poni, autovehiculele direcționate obligatoriu la dreapta

13. Prin adresa nr. 34461/28.06.2022, Compartimentul Dezvoltare Urbană din cadrul Direcției Arhitect Șef, solicită reanalizarea pct. 32 din ședința din 25.05.2022 cu privire la asigurarea accesului auto și a fluenței traficului în condiții de siguranță, conform normativelor aprobate, pe soluția adoptată – amenajarea unui sens giratoriu – la accesul în imobilul din b-dul Nicolae Bălcescu, nr. 180A și 180B pentru care s-a aprobat Plan Urbanistic Zonal pentru realizarea investiției ,,Construire complex comercial compus din 5 clădiri cu regim de înălțime parter înalt sau P+1E, construcții anexe, gospodărire apă pentru incendiu, post trafo, amenajări exterioare în incintă, instalații interioare și rețele, lucrări tehnico-edilitare, accese rutiere, pietonale și racorduri la drumurile publice, împrejmuire teren și organizare de șantier.  

✔️ AVIZAT

14. Prin adresa 31175/08.06.2022, se solicită încheierea unui protocol cu Municipiul Pitești, obiectul acestuia îl constituie realizarea de către societate, pe cheltuiala acesteia, a lucrărilor pentru amenajarea unei soluții de trafic (spații carosabile, semafor, spații pietonale și spații verzi) la intersecția străzilor Republicii cu Frații Golești, pe teren ce aparține domeniului public cu o suprafață de aproximativ 2421 mp

✔️ RESPINS

Citește și Echipa feminină de handbal U16 a României s-a calificat finala European Open 

15. Prin adresa 34394/27.06.2022, d-na Mărgescu Liliana Camelia solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Construire clădire de birouri cu regim de înălțime D+P+1E”, amplasată în municipiul Pitești, str. Bucovina, nr. 6, conform Certificatului de urbanism nr. 9/04.01.2022. Astfel, potrivit planului de amplasament, se propun două accese auto din strada Bucovina, unul pentru autovehiculele parcare la demisol și celălalt pentru o parcare de la nivelul solului.

✔️ RESPINS

16. Prin adresa 34319/27.06.2022, d-l Micu Ion solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Construire imobile locuințe colective și împrejmuire teren”, trei imobile cu regim de înălțime P+2E, amplasată în municipiul Pitești, str. Jan Constantinescu nr. 10, conform Certificatului de urbanism nr. 261/10.03.2021. Astfel, potrivit planului de amplasament, se propun două accese auto din strada Jan Constantinescu, către locurile de parcare, în număr de 60.

✔️ AVIZAT

17. Modificarea intervalului de timp de culoare verde la trecerea pentru pietoni prevăzută cu semafor cu buton de la intersecția b-dului 1 Decembrie 1918, cu str. Paltinului, de la 19 la 26 de secunde.

✔️ RESPINS

18. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Gârlei în fața blocului A37.

✔️ RESPINS

19. Montarea de plăcuțe adiționale ,,Cu excepția riveranilor”,  la indicatoarul de ,,Accesul interzis” din capătul aleii carosabile ce face legătura între strada Alunului și Carpenului, printre Grădinița Piticot Barbă Cot și blocul B24.

✔️ RESPINS

20. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Horea Cloșca și Crișan, în spatele magazinului Romaria.

✔️ RESPINS

21. Amplasarea de limitatoare de viteză, pe carosabilul străzii Profesor Ion Agelescu, la numărul 34.

✔️ AVIZAT

22. Amplasarea a două limitatoare de viteză, pe carosabilul Aleii Ion Trivale, în dreptul locului de joacă pentru copii.

✔️ Analiză la fața locului

23. În vederea încurajării folosirii bicicletelor, se propune crearea a două tronsoane de piste destinate special acestui tip de vehicule, după cum urmează:

-pe trotuarul Bdului Republicii, începând din zona stației de așteptare călători de la Gara Sud, traversează strada Tudor Vladimirescu, continuă pe trotuar, până la intersecția cu strada Banu Mărăcine, pe care o traversează, continuă pe troturul străzii C.A. Rosetti, traversează strada Târgul din Vale până în dreptul magazinului Optinova;

-pe trotuarul străzii Tudor Vladimirescu, începând de la intersecția cu b-dul Republicii, continuă pe sub podul de cale ferată până la intersecția cu strada Sergent Pantazescu, de unde continuă pe carosabil până la intersecția cu Aleea Elie Radu.

✔️ AVIZAT

24. Analizarea instituirii sensului unic pe strada Bibescu Vodă, întrucât pe unele tronsoane, carosabilul este foarte îngust și nu permite circulația autovehiculelor din sensuri opuse.

✔️ AVIZAT

25. Montarea a două limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Trivale, unul după intersecția cu Aleea Poarta Eroilor și celălalt în zona locului de joacă pentru copii.

✔️ AVIZAT

26. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Constantin Cantacuzino, cartier Trivale, după Biserica Adormirea Maicii Domnului.

✔️ AVIZAT

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole