Web Analytics
scris joi, 11.01.2024

În atenția angajatorilor: de la 8 ianuarie, eliberarea documentului portabil A1 se poate face online, prin platforma RODPA1

Platforma RODPA1, care poate fi accesată pe linkul https://www.cnpp.ro/a1, are ca scop depunerea cererii de eliberare a documentului portabil A1, urmărirea statusului solicitării și descărcarea certificatelor emise, se arată într-un comunicat remis de Casa Judeteană de Pensii Argeș.

În atenția angajatorilor: de la 8 ianuarie, eliberarea documentului portabil A1 se poate face online, prin platforma RODPA1

Citește și: Exclusiv. Documente istorice. Acum 34 de ani, Constantin Stroe primea acordul FSN să se transfere de la Timişoara la Uzina Dacia

În mod concret, fiecare solicitant (persoană juridica sau persoană fizică) va trebui să își creeze un cont pe portalul CNPP – https://www.cnpp.ro/web/10180/211, prin intermediul căruia va încărca, în cadrul aplicației RODPA1, documentele și informațiile necesare instrumentării cererilor de determinare a legislației aplicabile, va primi automat un număr de înregistrare a cererii depuse și va fi informat, în orice moment, despre stadiul de instrumentare a cererii.

Odată încărcate, informațiile vor fi coroborate cu bazele de date ale altor instituții din România, cum ar fi Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Oficiul Național pentru Registrul Comerțului (ONRC) și Inspecția Muncii (IM), iar formularele A1 vor fi generate și semnate electronic, dacă sunt îndeplinite toate condițiile prevazute de cadrul legal aplicabil în domeniu, putând fi regăsite în contul creat pe portalul CNPP.

În caz contrar, solicitantul va primi un răspuns privind necesitatea completării dosarului electronic sau referitor la neîndeplinirea condițiilor legale de obținere a documentelor portabile A1 ori a altor certificate de atestare a legislației aplicabile la momentul de referință.

Detalii despre modul de utilizare a aplicației regăsiți în Ghidul Solicitantului ROPDA1.

Procedura de obținere a unui cont online pentru persoanele juridice (angajatori) care solicită eliberarea documentului portabil A1 și a certificatelor de atestare a legislației aplicabile către beneficiari este următoarea:

  • Se  accesează fereastra “De ce sa imi fac cont?” de la adresa http://www.cnpp.ro
  • Se va completa un formular în care vor fi înscrise informațiile de identificare a utilizatorului – operatorul economic care dorește să solicite eliberarea documentului portabil A1 și a certificatelor de atestare a legislației aplicabile către beneficiari trebuie să nominalizeze o persoană fizică (delegat) cu rol de administrare a datelor pentru alte persoane juridice (angajatori). Nominalizarea se efectuează prin întocmirea unui document justificativ (cu rol de împuternicire).
  • În situația în care o persoană fizică este desemnată să administreze datele pentru mai multe persoane juridice, este necesar ca aceasta să prezinte câte un document justificativ (cu rol de împuternicire) de la fiecare persoană juridică (angajator) pe care o reprezintă.
  • Formularul de creare cont, împreună cu CI și documentul/documentele justificativ/e menționate anterior vor fi depuse, în original, la sediul oricărei case teritoriale de pensii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *