Web Analytics
scris vineri, 07.07.2023

În Argeș se înființează o comisie de control a centrelor de bătrâni și de copii! Premierul cere demisii!

În urma descoperirii unor abuzuri inimaginabile la câteva aziluri de bătrâni din Voluntari, Ilfov, unde au avut loc recent percheziții, Guvernul a hotărât înființarea unor comisii de control care să verifice unitățile de profil din toată țara.

În Argeș se înființează o comisie de control a centrelor de bătrâni și de copii! Premierul cere demisii!

Citește și: „Multe zeci” de motocicliști străini se aflau pe Transfăgărășan în timpul căderilor de pietre

În acest context, vineri, 7 iulie, la ora 13, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, i-a convocat pe reprezentanții tuturor instituțiilor care vor face parte din această comisie de control, adică DSP, DSV-SA, Protecția Consumatorului, AJPIS, Poliție, pentru a da curs hotărârii Guvernului.

Cazul de la Ilfov a adus în atenția opiniei publice și a multor instituții situația azilelor de bătrâni. Voi lua atitudine și am semnat astăzi un ordin prin care voi înființa și conduce o comisie de control privind centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor, care funcționează în Argeș. Nu voi tolera, nu voi accepta și mă voi asigura că sunt sancționate dur abuzurile, umilirea celor aflați în nevoie și îi anunț de acum pe cei care se gândesc că mai pot ocoli legea și lucra în detrimentrul beneficiarilor că îi așteaptă o soartă grea! Din comisia pe care o voi conduce vor face parte mai multe instituții de control, printre care se numără și Poliția Argeș!” – a declarat Radu Perianu

Prefectul a precizat că unele dintre aceste instituții au efectuat deja controale tematice, „dar comisia nou-înființată va avea propriile controale”.

Prin urmare, de luni, 10 iulie, comisia respectivă devine funcțională.

Premierul cere demisii

În altă ordine de idei, premierul Marcel Ciolacu a reacționat azi, în debutul ședinței de Guvern, în urma dezvăluirii modului în care au fost chinuiți vârstnicii din azilurile de la Ilfov, cerând demiterea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi a Agenţiei judeţene Ilfov. „Conducerea AJPIS Ilfov – care are atribuţii clare de control şi autorizare a acestor centre” – a precizat prim-ministrul

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a solicitat ca ancheta în acest caz să se desfășoare cu celeritate!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *