Imigrant din Maroc, depistat în remorca unui camion de marfă, la Lerești

de | 30.07.2021 20:18 | Actualitate

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind depistarea unui cetățean străin în comuna Lerești, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș transmite:

“În seara zilei de 29 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin SUAU 112 cu privire la faptul că la sediul unei societăți din comuna Lerești a fost găsită o persoană de cetățenie străină, care a coborât din remorca unui autocamion care aducea marfă.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, care au stabilit că cel în cauză este un cetățean străin, conform aspectelor susținute de acesta fiind de cetățenie marocană, în vârstă de 24 de ani, și care nu avea asupra sa nici un fel de documente.

În continuare au fost desfășurate verificări de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Câmpulung și de polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Argeș, cu privire la modul de intrare în țară și șederea cetățeanului străin pe teritoriul României, în urma cărora a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, conform art. 262 din Codul Penal.

De asemenea, a fost dispusă cazarea persoanei străine pentru o perioadă de 14 zile, la un centru de carantină, urmând ca, în funcție de rezultatul verificărilor și de opțiunea exprimată de persoana în cauză, referitor la solicitarea azilului, să fie luate măsurile legale care se impun”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii