Web Analytics

„Îmi doresc să rămână ceva în urma mea ca antrenor”

de | 18.01.2018 11:04 | Sport

13 Sandoi#  Declară Emil Săndoi, antrenor principal FC Argeş

# Ce înseamnă pentru dvs FC Argeș?
– Eu am activat și ca jucător aici timp de un an și jumătate și a fost o perioadă foarte bună pentru mine și din punct de vedere individual și din punct de vedere al rezultatelor echipei pe care le-am avut cu FC Argeș în acea vreme. Din punct de vedere al nostalgiei mă leagă multe de FC Argeș. Să știți că în ultima perioadă m-a durut că nu am mai văzut FC Argeș pe prima scenă a fotbalului românesc. Eu cred că locul unui club ca FC Argeș, așa cum mai sunt și alte echipe în țară cum ar fi Petrolul sau Universitatea Cluj, este în prima ligă. M-am întors cu mare plăcere aici după 20 de ani. Am întâlnit foști colegi care sunt și în conducerea clubului, foști colaboratori din  perioada respectivă și cred că FC Argeș este pe un drum bun.
# Cum vedeți lupta pentru promovare din acest an?
– În acest an trebuie să recunoaștem că echipele care sunt în fruntea clasamentului, echipele care sunt pe podium până la urmă, cred că au demonstrat și o constanță în rezultate. E foarte importantă constanța în rezultate și o exprimare bună… Nu sunt întâmplător acolo… Deci, bineînțeles, că șansele cele mai mari le au exact echipele care sunt pe podium în momentul de față.

„Este destul de dificil să promovăm în acest an”

# FC Argeș nu este foarte departe de podium. S-ar putea număra printre cadidate la promovare în momentul de față?
– Cine știe? Sperăm să fim acolo sus prin jocul echipei, prin rezultatele care le obținem, dar trebuie să recunoaștem că este destul de dificil să promovăm în acest an. Vă dați seama că Hermannstadt și Călărași au 14 și 15 puncte în față. Din 17 etape care au mai rămas, în 5 dintre ele trebuie ca noi să câștigăm și echipa adversă să piardă, deci 14-15 puncte înseamnă foarte mult.
# Cine v-a determinat să semnați cu FC Argeș?
– În primul rând persoanele din conducerea clubului și dl primar Ionică, dl președinte Gentea, foștii mei colegi, Vasile Popa și Jean Barbu. Cu foștii mei colegi chiar am ținut legătura… Sunt persoane care din punctul meu de vedere le consider apropiate mie, dar a contat foarte mult, și le-am spus și dânșilor, faptul că am jucat pentru acest club. Îmi doresc, ca așa cum a rămas ceva în urma mea ca jucător la FC Argeș, să rămână în urma mea și ca antrenor.
# Cum se face că l-ați ales ca secund pe Vali Năstase?
– Pentru că pe Vali l-am apreciat încă de când era jucător. Poate în perioada în care eu eram aici, poate i-am protejat așa pe jucătorii mai tineri. Poate și pe Adi Mutu l-am încurajat, și pe Vali Năstase, pe Iulian Crivac și mulți alții.
# Ce știți despre FC Argeș Pitești 1953 Vulturii Alb-Violeți?
– Despre galeria clubului?
# Nu. Este vorba de clubul înființat de suporteri și fostele glorii ale FC Argeș. Nu mai au echipă de seniori, ci doar o grupă de copii. Ei consideră că acesta este adevăratul FC Argeș.
– Nu știu. Cred că sunt probleme pe care eu nu am de unde să le cunosc. Nu le stăpânesc și ar fi greșit din partea mea să-mi dau o părere în sensul acesta.

„Condițiile de la Pitești sunt cele care au fost și pe vremea în care jucam, dar îmbunătățite”

# Cum vi se par condițiile de la Pitești?
– Condițiile de la Pitești sunt cele care au fost și pe vremea în care jucam, dar îmbunătățite, față de ce era atunci. La Pitești este o zonă în care au ieșit foarte mulți jucători de mare talent, iar condițiile de pregătire au fost de fiecare dată bune la FC Argeș. Nu întâmplător au și ieșit acei jucători de valoare.
# Apropo! Vă veți implica, vă veți îndrepta atenția și către Centrul de copii și juniori? Contează activitatea acestui centru pentru echipa mare?
– Dacă ne va fi solicitat sprijinul, ajutorul, atunci cu cea mai mare plăcere, dar eu pot să vă spun ce încercăm să facem la echipa mare, poate chiar la mijloc de săptămână vom aduce jucătorii care sunt de mai perspectivă să joace între ei și noi să-i urmărim împreună. Bineînțeles, dacă și antrenorii de la Centrul de copii și juniori sunt dispuși la o asemenea activitate. Este foarte importantă colaborarea cu antrenorii de la copii și juniori și sunt convins că vom avea deschidere din partea domniilor lor. Sigur că nu vom putea vedea toate grupele de copii și juniori la lucru și de aceea vrem ca într-o colaborare cu antrenorii de acolo să organizăm jocuri școală, jocuri amicale la mijloc de săptămână pentru că eu cred că sunt benefice pentru tinerii jucători.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole