„Îmi doresc să nu se mai spună că suntem un partid de proşti şi amărâţi”

de | 20.11.2013 23:37 | Politica si Administratie

# Alegeri cu circ şi nervi la PPDD Muscel  # Vali Mocanu a devenit preşedinte al filialei Câmpulung după o şedinţă de alegeri dezorganizată de conducerea de la Pitești a partidului. Alegerile pentru stabilirea componenţei conducerii PP-DD Câmpulung, organizate duminica trecută după o jumătate de an de la o tentativă nereuşită, anunţă debandada care va caracteriza scrutinul mult amânat pentru desemnarea unui preşedinte la nivel judeţean. Presupunerea are ca bază modul haotic în care s-a desfăşurat întrunirea din urmă cu trei zile, sub conducerea preşedintelui interimar al Organizaţiei Judeţene, deputatul Mihai Deaconu.
Preşedinte ales a devenit Vasile „Vali” Mocanu (foto), cel care a asigurat în ultimul an interimatul la conducerea Organizaţiei PP-DD Câmpulung. Jurnalist de profesie, Mocanu s-a confruntat cu Ionică Udrea, consilier municipal, cel care cu doar câteva zile înainte de alegeri era inclus în echipa actualului preşedinte, fiind propus pentru funcţia de prim-vice. Schimbarea de orientare a intervenit în urma unor discuţii purtate la Piteşti cu cei din conducerea judeţeană, dar şi cu colegul de Consiliu Local, Marian Ciobanu, un etern opozant al lui Vali Mocanu. Scorul final de 90 la 72 nu era previzibil la începutul şedinţei. Discursul lui Vali Mocanu a fost întrerupt de mai multe ori de suporterii lui Udrea, persoane gălăgioase şi foarte multe de etnie minoritară, ajungându-se şi la înjurături. În schimb, deşi speech-ul liber al lui Ionică Udrea a abundat în greşeli gramaticale, galeria de suporteri exulta la fiecare cuvânt, aplaudând frenetic.    
Ideea deputatului Deaconu de a se vota în ordinea alfabetică, dar în trei serii, corespunzătoare numărului de buletine, a prelungit inutil durata şedinţei, făcându-i pe copiii prezenţi în sală să aleagă scările Primăriei pentru un joc greu de înţeles şi un fel de concurs „Tip Top Minitop”. Consecinţa separării buletinelor au simţit-o şi femeile de serviciu din Primăria Câmpulung a doua zi, dis-de-dimineaţă, atunci când le-a venit să plângă când au văzut ce au lăsat în urmă PP-DD-iştii câmpulungeni.

Replici în oglindă/ Udrea despre rivalul Mocanu: „M-a lăsat pe jos, la Piteşti, deşi eu îi dădusem bani de benzină”

# Vali Mocanu, despre contracandidatul său Ion Udrea: „Eu îmi doresc să schimbăm impresia asupra partidului, să nu se mai spună că suntem un partid de proşti şi amărâţi. Mă îndoiesc, însă, că domnul Udrea poate şi vrea să facă acest lucru… Dacă vă întrebaţi cine îşi umple portbagajele la magazinul domnului Udrea, ar trebui să nu vă uitaţi la mine, ci la cei din Piteşti”
# Ion Udrea (foto dreapta) și-a „înțepat” și el rivalul la alegeri: „Domnul Mocanu a venit ca un rege în partid. Nu se poate ca unii să muncească şi el să stea să scrie la carnete… A spus domnul Mocanu că mă dorea pe lista sa. Dar era minutul 90 şi mă încălzeam să intru. Ce mai făceam eu în 3 minute?! Domnul Mocanu, noul președinte, a luat toate hotărârile de unul singur. De ce m-a lăsat pe jos la Piteşti, deşi eu îi dădusem bani de benzină şi aveam şi probleme de sănătate?”
Material realizat de Cătălin Ion Butoiu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii