Web Analytics
scris joi, 10.04.2025

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (38). Costică Vicol, ex-şef al Direcţiei Silvice Brăila: „Peste noi sunt alţii mai mari, care stabilesc nişte destine”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, într-un interviu acordat Jurnalului, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu. Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (38). Costică Vicol, ex-şef al Direcţiei Silvice Brăila: „Peste noi sunt alţii mai mari, care stabilesc nişte destine”

În final, funcționarul public ing. silvic Sever Pahonțu a decedat de cancer din cauza stresului și a torturii permanente, fizice și psihice, de la locul de muncă. Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu-denunț prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, adică Prefectura Argeș, Consiliul Judeţean Argeș și RA Romsilva, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi, împotriva legii și a bunului simț. În memoriul său, funcționarul public ing. silvic Sever Pahonțu, explică tortura suferită la locul de muncă: „Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare, tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatului care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv […]

De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale […] Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție […] 
Din anul 2012 nu am primit calculator în dotare pentru întocmirea situațiilor cerute de fișa postului, colegilor fiindu-le interzis să-mi permită accesul la calculatoarele lor.
În luna octombrie 2015, am fost mutat forțat cu biroul în camera/magazia îngrijitoarei de ocol, unde încălzirea nu funcționează corespunzător și unde sunt depozitate materialele de curățenie”.

În ce privește decesul funcționarului public ing silvic Sever Pahonțu, se conturează clar cauza în urma declarației medicului Cătălin Cârstoiu: „Sever Pahonţu a avut în 2016 două internări în Spitalul Universitar. Afecţiunile sale puteau fi provocate de stres la locul de muncă”.

Mai există o acuzație publică gravă, aberantă, ca într-un film de groază, cu privire la faptul că directorul Chiriloiu a interzis participarea funcționarilor publici din subordine la înmormântarea colegului lor. L-am întrebat despre această acuzație pe directorul Chiriloiu, însă acesta nu răspunde, împotriva propriului interes. Poate că nu e adevărat, poate a fost și el la înmormântarea colegului Sever Pahonțu, cum ar fi fost normal.
Referitor la această acuzație, fostul şef al Direcţiei Silvice Argeş, Gheorghe Davidescu, a declarat: „Am fost la înmormântarea lui Sever Pahonţu, dar din păcate nu am văzut niciun coleg pe acolo, absolut niciunul, deci teroarea şi-a făcut efectul”.

În continuare, campania de presă încearcă să lămurească de ce instituții publice ale statului român nu își fac datoria, astfel încât opinia publică să afle cauza morții funcționarului public ing. silvic Sever Pahonțu. Repetăm, poate directorul Chiriloiu nu are nicio vină și funcționarii publici din instituțiile publice, plus poliția și procuratura, prefăcându-se că îl acoperă doar sporesc gradul de acuzare!

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (37). Dragoş Predescu: „Ar trebui o cercetare mai amănunţită a arhivei. Pentru că era, cel puţin, de competenţa Poliţiei”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (36) Fostul coleg de facultate, ex-director Romsilva, Simion Maftei: „Fiecare trebuie să-şi asume răspunderea pentru ceea ce face!”

Inginerii silvici Sever Pahonțu și Costică Vicol, o prietenie dincolo de moarte

„A murit inginerul silvic Sever Pahonțu. Să-l iubească Dumnezeu așa cum a iubit el pădurile!”. Este titlul editorialului publicat de jurnalistul Lucian Cristea, directorul publicației online „Timpul”, din Constanța, în data de 28.09.2018, a doua zi după moartea inginerului silvic Sever Pahonțu. Între timp a „plecat” și jurnalistul dintre noi, într-o lume mai bună, în anul 2022. A fost prieten cu inginerul silvic Sever Pahonțu, în amintirea căruia a publicat un material dedicat prieteniei acestuia cu inginerul silvic Costică Vicol, din Brăila, despre care v-am relatat într-o ediție anterioară.
Am reușit, cu greu, să îl găsesc pe domnul Costică Vicol, cel care i-a fost alături inginerului silvic Sever Pahoțu în momente frumoase, dar și în cele mai grele momente ale vieții, chiar înainte de sfârșit. Doi prieteni atât de buni își mărturisesc cele mai intime gânduri, cele mai amare dureri și cele mai dureroase răni, sau poate speranțe… și un ultim strigăt de ajutor. Și chiar așa a și fost. Ne-a povestit chiar domnul Vicol, fost director al Direcției Silvice Brăila:

„Avea probleme mari cu Armand Chiriloiu”

„Noi ne-am cunoscut în 1998, la întâlnirea soțiilor noastre la revederea de 10 ani de la terminarea Facultății de Drept. El fiind inginer silvic și eu fiind inginer silvic, s-a legat între noi o prietenie. Am rămas într-o relație bună până când el a plecat dintre noi. Ne întâlneam, petreceam concediile împreună la Brăila, în Argeș sau la Mangalia…”, și-a început Costică Vicol povestea. L-am întrebat apoi dacă i-a spus, prietenul său, Sever Pahonțu, despre problemele de la serviciu.
„Mi-a spus în mai multe rânduri. Eu am și încercat să îl ajut. Avea probleme mari cu Armand Chiriloiu. Am înțeles că și la ora actuală este director, eu cunoscându-l pe acesta pe când era la serviciul vânătoare. Dar una spunea și alta făcea. Mai mult decât atât, eu având o relație de prietenie cu Adam Crăciunescu, directorul general de atunci, i-am facilitat niște întâlniri să îi expună situația, problemele lui de serviciu, dar Armand Chiriloiu era foarte bine ancorat și era de neclintit. Știu povestea, știu toate lucrurile acestea… Probabil că i s-a agravat boala și ca urmare a stresului acesta, a relației pe care o avea cu Armand Chiriloiu. În momentul în care Chiriloiu a venit director, l-a schimbat din funcția de șef de ocol, l-a trimis la un district în zonă. S-au plătit niște polițe. Ce să faci, așa e la noi la români”. L-am întrebat, dacă tot ajunsesem pe panta mărturisirilor, dacă Sever Pahonțu i-a spus de memoriile pe care le înaintase autorităților publice. „El îmi spunea, „mă, eu m-am adresat, am făcut… dar niciun răspuns”, însă detalii cu ce conțineau respectivele memorii nu știu, de ce să vă mint…”, a răspuns acesta.

Când erați director al Direcției Silvice Brăila, dacă primeați un memoriu, ce făceați cu el?, l-am întrebat.

„Păi, ce să fac, mă interesam și anchetam cazul, să văd despre ce este vorba, se confirmă, nu se confirmă, iar celui care făcea memoriul, în termenul legal, îi dădeam un răspuns. Dar vedeți dumneavoastră, câte memorii nu sunt prin sertarele miniștrilor, se uită de ele în mod voit, că este o intervenție politică și nu trebuie să i se dea curs. Peste noi sunt alții mai mari care stabilesc niște destine”.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (35). Marcel Proca: „Ar trebui o cercetare mai amănunţită. Se pot implica organele penale”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (34). Constantin Truică, fost director adjunct al Direcţiei Silvice Argeş: „Obligatoriu trebuia să se răspundă la memoriu”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită