Web Analytics
scris joi, 20.02.2025

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (31). Ministrul Mircea Fechet: „Orice tip de management ineficient, orice abuz vor fi evaluate şi sancţionate”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, într-un interviu acordat Jurnalului, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu. Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (31). Ministrul Mircea Fechet: „Orice tip de management ineficient, orice abuz vor fi evaluate şi sancţionate”

În final, funcționarul public ing. silvic Sever Pahonțu a decedat de cancer din cauza stresului și a torturii permanente, fizice și psihice, de la locul de muncă. Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu-denunț prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, adică Prefectura Argeș, Consiliul Judeţean Argeș și RA Romsilva, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi, împotriva legii și a bunului simț.
În memoriul său, funcționarul public ing. silvic Sever Pahonțu, explică tortura suferită la locul de muncă: „Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare, tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatului care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv […]
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale […] Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție […] Din anul 2012 nu am primit calculator în dotare pentru întocmirea situațiilor cerute de fișa postului, colegilor fiindu-le interzis să-mi permită accesul la calculatoarele lor.
În luna octombrie 2015, am fost mutat forțat cu biroul în camera/magazia îngrijitoarei de ocol, unde încălzirea nu funcționează corespunzător și unde sunt depozitate materialele de curățenie”.

În ce privește decesul funcționarului public ing silvic Sever Pahonțu, se conturează clar cauza în urma declarației medicului Cătălin Cârstoiu: „Sever Pahonţu a avut în 2016 două internări în Spitalul Universitar. Afecţiunile sale puteau fi provocate de stres la locul de muncă”.
Mai există o acuzație publică gravă, aberantă, ca într-un film de groază, cu privire la faptul că directorul Chiriloiu a interzis participarea funcționarilor publici din subordine la înmormântarea colegului lor. L-am întrebat despre această acuzație pe directorul Chiriloiu, însă acesta nu răspunde, împotriva propriului interes. Poate că nu e adevărat, poate a fost și el la înmormântarea colegului Sever Pahonțu, cum ar fi fost normal. Referitor la această acuzație, fostul şef al Direcţiei Silvice Argeş, Gheorghe Davidescu, a declarat: „Am fost la înmormântarea lui Sever Pahonţu, dar din păcate nu am văzut niciun coleg pe acolo, absolut niciunul, deci teroarea şi-a făcut efectul”.

În continuare, campania de presă încearcă să lămurească de ce instituții publice ale statului român nu își fac datoria, astfel încât opinia publică să afle cauza morții funcționarului public ing. silvic Sever Pahonțu. Repetăm, poate directorul Chiriloiu nu are nicio vină și funcționarii publici din instituțiile publice, plus poliția și procuratura, prefăcându-se că îl acoperă doar sporesc gradul de acuzare!

„Nu vor exista niciun fel de excepții pentru niciun județ”

Am luat legătura cu Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, care a declarat pentru „Jurnalul de Argeș” că e hotărât să facă ordine la Romsilva, să corecteze „dezechilibrele”, să elimine bonusurile „nerușinate”.
„Tot ceea ce am spus eu este valabil pentru toată România. Asta înseamnă că nu vor exista niciun fel de excepții pentru niciun județ” – ne-a spus apăsat dl. Fechet.
I-am explicat d-lui ministru cazul inginerului silvic Sever Pahonțu, care a murit în urma unei boli incurabile provocate pe fondul unui stres puternic. Și care a acuzat într-un memoriu-denunț adresat Prefecturii, CJ Argeș și RA ROMSILVA că a fost supus unor abuzuri la locul de muncă, la Direcția Silvică Argeș – mutat forțat cu biroul într-o magazie neîncălzită, plângeri penale, decizii de desfacere a contractului de muncă etc. I-am mai spus d-lui Mircea Fechet că Prefectura și Consiliul Județean – două instituții ale statului – nu își fac datoria în acest caz și nu ne spun ce rezoluție a primit acest memoriu.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (30). Senatorul Gheorghe Flutur: „Am fost colegi de facultate, dar despre Sever Pahonţu nu vreau să spun mai multe. Nu eu!

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (29). Gheorghe Nicuţ: „Cum să ajungă şeful vânătorilor în România la 27 de ani?!”

„Colegii mi-au pus pe site-ul Ministerului scrisoarea de așteptări și indicatorii de performanță pentru selectarea unui nou Consiliu de Administrație”

La fel de ferm în voce, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor ne-a spus: „Orice disfuncționalități, orice tip de management ineficient, orice abuz, orice alt lucru de genul acesta vor fi evaluate și vor fi sancționate dacă va fi cazul”. Apoi a adăugat: „Am pus (joi, 13 februarie – n.r.) în consultare publică o ordonanță de urgență legată de Statutul Personalului Silvic. Urmează, cel mai probabil săptămâna viitoare (17-23 februarie – n.r.), să termin de elaborat hotărârea de Guvern privind reorganizarea Regiei Naționale a Pădurilor. Îmi propun să nu pierd timpul”.

Concret, Mircea Fechet vrea să elimine bonusurile de pensionare, care, de ani buni, au pus presiune pe bugetul Regiei până a ajuns la fundul sacului. „Să te premiezi cu zeci sau sute de mii de euro doar pentru că ieși din activitate, în condițiile în care activitatea aduce pierderi (și ce pierderi!), arată o ruptură de realitatea din România, a oamenilor de bun simț și de bună credință” – a declarat public ministrul.
Cât privește Consiliul de Administrație de la Romsilva, format din cinci membri care, potrivit celor de la libertatea.ro, dețin împreună 36.300 metri pătrați de teren intravilan, peste 95.000 mp de păduri, 123.000 mp de teren agricol, 13 case, iar în conturi au trei milioane de lei, un milion de euro, aproximativ 500.000 de dolari, ceasuri, tablouri și bijuterii în valoare de peste 220.000 de euro, Mircea Fechet a declarat pentru „Jurnalul de Argeș”:
„Cred că astăzi (joi, 13 februarie), colegii mei mi-au pus pe site-ul Ministerului scrisoarea de așteptări și indicatorii de performanță pentru selectarea unui nou Consiliu de Administrație. Nu pierdem timpul nici cu asta!”

Averea șefului Direcției Silvice Argeș

Vă reamintim că unul dintre membrii CA ai Romsilva este Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș. Cu 41 de conturi bancare doldora, din cele două funcții la stat, Chiriloiu a încasat anul trecut peste 300.000 de lei, potrivit sursei citate.
1,3 milioane de lei, 120.000 de euro și 26.500 USD deține Chiriloiu în conturi și bijuterii și arme de vânătoare în valoare de 21.000 de euro.
Împreună cu soția sa, Chiriloiu este proprietar pe 34.500 mp de teren intravilan în mai multe localități din județul Argeș și în Timișoara (peste 22.000 mp), peste 123.000 mp de teren agricol, aproape 90.000 mp de păduri, trei case de locuit (una în Pitești, una în Smeura și alta în Albești, toate în județul Argeș, cu o suprafață totală de 819 mp) și un mic apartament, de 28 mp, în București.

„Aceste sporuri se acordă din 1992, nu se acordă nici de acum un an jumate, de când sunt eu ministru, nici de acum zece ani!”

În fine, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a adăugat: „Eu sunt ministru de un an și jumătate și încerc să rezolv niște probleme pe care toată lumea le cunoștea, dar pe care nimeni nu a vrut să le rezolve în ultimii 30 de ani! Pentru că aceste sporuri se acordă din 1992, nu se acordă nici de acum un an jumate, de când sunt eu ministru, nici de acum zece ani! De ce alții nu au avut în vedere să rezolve această problemă nu pot eu să răspund în numele miniștrilor dinaintea mea”.

I-am mulțumit ministrului pentru deschiderea pe care a avut-o față de ziarul nostru, pentru timpul pe care ni l-a acordat, spre deosebire de Direcția Silvică Argeș, reprezentată de directorul Armand Chiriloiu, care față de „Jurnalul de Argeș” are doar calitatea de reclamant în peste 10 procese în care cere daune morale. Plus unul în care a și obținut o sumă importantă de „daune morale”, cu sprijinul fățiș al unei părți mai nefericite din justiția argeșeană și a martorului de serviciu Sorin Balaș, Șeful Ocolului Silvic Pitești, foarte cunoscut și în calitatea de învinuit penal într-un proces în care Direcția Silvică este parte vătămată.
„Nu m-am judecat niciodată cu un jurnalist și nici nu-mi propun acest lucru” – a declarat la final ministrul Mircea Fechet.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (28) Povestea a doi prieteni, Constantin Vicol şi Sever Pahonţu, povestea codrilor nemuritori

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (27). Judecătorul Ion Rebeca: „Dacă nu este o anchetă în derulare, instituţia publică trebuie să răspundă”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită