Web Analytics
scris joi, 14.11.2024

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (21) Dr. Cătălin Cârstoiu: „Sever Pahonţu a avut în 2016 două internări în Spitalul Universitar. Afecţiunile sale puteau fi provocate de stres la locul de muncă”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu. Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (21) Dr. Cătălin Cârstoiu: „Sever Pahonţu a avut în 2016 două internări în Spitalul Universitar. Afecţiunile sale puteau fi provocate de stres la locul de muncă”

Inginerul silvic Sever Pahonțu, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente umilitoare și multor alte abuzuri. De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.
În memoriul său, inginerul Sever Pahonțu vorbește despre sancțiuni disciplinare aplicate abuziv, desfacerea contractului de muncă, plângeri penale care i s-au făcut și despre luptele purtate în instanță pentru câștigarea locului de muncă pierdut.
„Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatul care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv…
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale și ca urmare a acestora mi-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014. Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție”,
consemna acesta în memoriul înaintat instituțiilor publice.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (20) Ex-prefectul Ion Cârstoiu: „Un memoriu nu poate să dispară. Pentru că are număr de intrare şi, lunar, se vedea ce este”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (19). „Nu vreau să mai aud de Chiriloiu, nu vreau să mai aud de Direcţia Silvică!”, mărturiseşte o fostă angajată

„Afecţiunile pentru care a fost internat Sever Pahonţu erau cronice”

În continuare, în cadrul acestei campanii de presă menită să lămurească de ce instituțiile publice nu și-au făcut datoria, de ce nici Prefectura, nici Consiliul Județean nu ne pot spune dacă memoriul depus de Sever Pahonțu a fost înaintat, așa cum se impunea, organelor abilitate, am stat de vorbă cu dr. Cătălin Cârstoiu, manager al Spitalului Universitar de Urgență București. Acesta ne-a confirmat că Sever Pahonțu a fost pacient al respectivei unități medicale.
„Sever Pahonțu a avut în anul 2016 două internări în Spitalul Universitar. A fost internat, la același medic, în lunile ianuarie și februarie. Și are eliberate concedii medicale la fiecare externare. Era dreptul lui să primească aceste concedii medicale” – ne-a declarat managerul Spitalului Universitar de Urgență.
Dr. Cătălin Cârstoiu a mai precizat că „afecțiunile pentru care a fost internat Sever Pahonțu erau cronice, nu afecțiuni acute”. Este vorba despre o categorie de boli interne, iar la internarea din februarie – și de inimă, afecțiuni care, în opinia managerului de la Universitar, puteau avea la origine stresul la locul de muncă.

A răspuns și Direcția Silvică

„Analizând conținutul Adresei dvs. nr. 247/06.11.2024, prin care ne-ați solicitat să vă comunicăm perioada în care inginerul silvic Sever Pahonțu a beneficiat de concedii medicale în anii 2015, 2016, 2017, 2018, subscrisa Direcția Silvică Argeș, cu sediul în mun. Pitești, str. Trivale nr. 82, jud. Argeș, prin reprezentant legal – Director ing. Armand Chiriloiu, vă comunicăm următoarele:
Solicitarea dvs. nu se încadrează în cadrul informațiilor de interes public pe care o autoritate sau o instituție publică ar putea să o furnizeze.
Aceste informații nu fac obiectul Legii nr. 544/2001, fiind date cu caracter personal, ce se referă la un fost angajat al instituției.
Director, ing. Armand Chiriloiu”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (18) Ludovic Orban: „Un memoriu depus la Prefectură (sau la Consiliul Judeţean – n.r.) este o informaţie publică, nu e personală”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (17) Liviu Pătraşcu, manager SC Foresta S.A.: „Eu zic că alta era instituţia la care Sever Pahonţu trebuia să se adreseze pentru aspectele penale”


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită