La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu.
Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.
Inginerul silvic Sever Pahonțu, mort în final de cancer din cauza stresului, a fost supus unor tratamente umilitoare și multor alte abuzuri. De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.
În memoriul său, inginerul Sever Pahonțu vorbește despre sancțiuni disciplinare aplicate, desfacerea contractului de muncă, plângerile penale care i s-au făcut și despre luptele purtate în instanță pentru câștigarea locului de muncă pierdut. „Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatului care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv, conform hotărârilor…
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale și ca urmare a acestora mi-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014. Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție”, consemna acesta în memoriul înaintat instituțiilor publice.
„Deci, a intrat o cerere a unui om. O înregistrezi ca intrare, o trimiți unde o trimiți și, la 30 de zile, vezi despre ce e vorba cu ea”
În continuare, în cadrul acestei campanii de presă menită să lămurească de ce instituțiile publice nu și-au făcut datoria, de ce nici Prefectura, nici Consiliul Județean nu ne pot spune dacă memoriul depus de Sever Pahonțu a fost înaintat, așa cum se impunea, organelor abilitate, am stat de vorbă cu Ion Cârstoiu, fost prefect al județului Argeș.
Dl. Cârstoiu este la curent cu seria de articole publicate de „Jurnalul de Argeș” și spune că un memoriu de acest gen trebuia îndreptat obligatoriu către instituțiile abilitate. Și pe vremea când era el prefect „toate se dădeau la Oficiul Juridic și plecau fiecare unde trebuiau să plece. Pentru că astfel de memorii (precum cel depus de Sever Pahonțu – n.r.) nu erau de competența Prefecturii”.
L-am întrebat pe Ion Cârstoiu dacă ar fi posibil ca un memoriu, o plângere, o sesizare precum cea a d-lui Pahonțu să fie ținută la sertar sau ascunsă de cineva de la Oficiul Juridic, tocmai pentru a nu lua calea cercetării. Ne-a răspuns: „Nu. E imposibil. N-au cum, chiar dacă vor. Pentru că are număr de intrare și, lunar, se studia și se vedea ce e… În registre, oricum, se precizează în ce direcție a fost direcționat documentul. Pentru că are intrare, ieșire și așa mai departe, de la secretariat”.
Fostul prefect exclude faptul că topirea documentelor din arhive, după depășirea unor termene de depozitare, ar duce și la dispariția „urmelor” acestora. „Nu cred. Pentru că n-ar avea cum să se întâmple asta. Pentru că documentul trebuia scăzut cumva, în vreun fel. El trebuie scăzut.. Altfel nu se poate. Pentru că nu se putea închide. (Solicitarea lui Sever Pahonțu – n.r.) e trimisă, dar cine știe cum. Ca să rămână acolo e aproape imposibil, dacă i-ai dat număr. Dacă nu i-ai dat număr de înregistrare, se poate întâmpla orice. Dacă o lași așa (fără număr de înregistrare – n.r.), nu e intrată în documente și, deci, se poate pierde…” – ne-a spus Ion Cârstoiu.
Prefectul Dragoș Predescu nu a găsit nimic nici la registrul de audiențe
Problema e că memoriul inginerului Silvic Sever Pahonțu a fost înregistrat la vremea respectivă și la Prefectură, și la Consiliul Județean Argeș. Dar niciuna dintre aceste instituții nu-i mai dau, zice-se, de urmă. Prefectul actual, Dragoș Predescu, spune că a verificat și în registrul de audiențe al instituției, de la vremea respectivă, și că nu a găsit nimic. Ne-a promis, însă, din nou, că verificările sale continuă…
0 Comentarii