Web Analytics
scris joi, 10.10.2024

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (16). Adrian Miuţescu: „Toţi cei care l-au protejat şi îl protejează încă pe acest om (pe Chiriloiu – n.r.) au şters acele urme, au avut grijă ca aceste demersuri ale lui Pahonţu să nu aibă niciun efect, să fie trase pe dreapta, sau nepuse în lumină”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu. Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (16). Adrian Miuţescu: „Toţi cei care l-au protejat şi îl protejează încă pe acest om (pe Chiriloiu – n.r.) au şters acele urme, au avut grijă ca aceste demersuri ale lui Pahonţu să nu aibă niciun efect, să fie trase pe dreapta, sau nepuse în lumină”

Inginerul silvic Sever Pahonțu, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente umilitoare și multor alte abuzuri. De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.

În memoriul său, inginerul Sever Pahonțu vorbește despre sancțiuni disciplinare aplicate, desfacerea contractului de muncă, plângerile penale care i s-au făcut și despre luptele purtate în instanță pentru câștigarea locului de muncă pierdut. „Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatul care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv, conform hotărârilor…
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale și ca urmare a acestora mi-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014. Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție”, consemna acesta în memoriul înaintat instituțiilor publice.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (15). Actualul şef al Ocolului Silvic Şuici, George Duca: „Când era dl Pahonţu s-a reuşit câştigarea clădirii, prin decizie a Curţii Constituţionale!”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (14). Ilie Sârbu: „La instituţiile publice din Argeş, trebuia să existe o direcţie unde ai dirijat memoriul, ce ai făcut cu el, că de aia eşti şef, să-l dirijezi, la serviciul cutare, la inspecţie…”

„Am fost și la înmormântarea lui Pahonțu. Era un om foarte serios, în banca lui, un inginer profesionist”

Unul dintre cei care îl cunoșteau pe inginerul silvic Sever Pahonțu, spunând despre el că „era un șef în toată regula”, este Ilie Sârbu, consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, fost ministru al Agriculturii și fost membru în Consiliul de Administrație al Romsilva. În ediția din 25 septembrie – 1 octombrie a „Jurnalului de Argeș”, Ilie Sârbu afirma în legătură cu memoriul inginerului Pahonțu, dispărut fără urmă și din arhiva Prefecturii, și din arhiva Consiliului Județean, că „la instituțiile publice din Argeș, trebuia să existe o direcție unde l-ai dirijat (memoriul n.r.), ce ai făcut cu el, că de aia ești șef, să-l dirijezi, la serviciul cutare, la inspecție…”
Iar în legătură cu Armand Chiriloiu, director al Direcției Silvice Argeș, același fost ministru Ilie Sârbu ne reamintea că „nu știți, înainte, când era președinte, la PNL, Adrian Miuțescu, că tot voia să-l dea afară?” În acest context, l-am contactat pe deputatul Adrian Miuțesscu, acum vicepreședinte Forța Dreptei, pe care l-am întrebat dacă l-a cunoscut pe inginerul silvic Sever Pahonțu, dacă știa la ce supliciu a fost supus acesta și, în fine, dacă, într-adevăr, voia să-l dea afară pe directorul Armand Chiriloiu.
„Pe dl Pahonțu l-am avut în partid, era la PNL Curtea de Argeș, ultima dată. Am fost și la înmormântarea lui. Îl cunoșteam și pe el, și pe soția sa. Era un om foarte serios, în banca lui, un inginer profesionist. Numai că a fost hărțuit.

„Când citești și auzi atâtea lucruri e normal să verifici calitatea managementului respectivei instituții. Numai că verificările se opreau mereu, undeva”

Când a venit Ludovic Orban la guvernare se pusese problema înlocuirii lui Chiriloiu din funcție, dar au sărit mulți să-l sprijine atunci, din toate direcțiile. În presa vremii – mai ales în „Jurnalul de Argeș” – sau din zona Curtea de Argeș au fost făcute multe dezvăluiri, iar eu am cerut o verificare la Romsilva, la ministrul Mediului de atunci, care să confirme sau să infirme acele probleme semnalate. Când citești și auzi atâtea lucruri e normal să verifici calitatea managementului respectivei instituții. Numai că verificările se opreau mereu, undeva.
Nu era doar cazul d-lui Chiriloiu, ci și a altor directori de instituții deconcentrate, funcționari publici, care aveau semnalate probleme legate de managementul lor. La Argeș, nu era neapărat problema că avea Pahonțu ceva cu el (cu Chiriloiu – n.r.) sau Miuțescu… Era efectiv legat de managementul instituției. Miuțescu n-a avut niciodată ceva cu el și cu nimeni altcineva. Mie, așa, mi se pare un om OK.

Eu cred că semnalele la adresa lui și cei din PSD le știu. De ce cei din PSD care sunt, efectiv, șefii lui, să zic așa – că el este membru PSD, se duce la ședințe, la acțiunile PSD ș.a.m.d. – de ce structurile din PSD nu și-au făcut ele analiza asta? Nu trebuia să facă altcineva. Atunci s-a nimerit că era altă guvernare, iar în acel moment aceia au mers pe ideea unei analize la fiecare deconcentrată, unde sunt probleme. Iar una dintre probleme, cum spuneam, era semnalată și acolo, la Direcția Silvică.
Cât privește memoriul d-lui Pahonțu la adresa d-lui Chiriloiu și faptul că urmele acestui memoriu nu sunt de găsit nici la Prefectură, nici la Consiliul Județean, eu am următoarea explicație: Toți cei care l-au protejat și îl protejează încă pe acest om (pe Chiriloiu – n.r.) au șters acele urme, au avut grijă ca aceste demersuri ale lui Pahonțu să nu aibă niciun efect, să fie trase pe dreapta, sau nepuse în lumină. Asta e realitatea. Dacă nu se întâmpla asta, găseați acele documente, ce răspuns dădeau la ele, că voi nu găsiți răspunsurile”…
– ne-a spus deputatul Adrian Miuțescu.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (13). Romsilva şi Direcţia Silvică Argeş nu vor să ne dea lista avocaţilor folosiţi în procese

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (12) Vrem să aflăm dacă instituţiile statului îşi vor face datoria! Or, asta nu e o şaradă, d-le Chiriloiu!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită