Web Analytics
scris joi, 03.10.2024

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (15). Actualul şef al Ocolului Silvic Şuici, George Duca: „Când era dl Pahonţu s-a reuşit câştigarea clădirii, prin decizie a Curţii Constituţionale!”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu. Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (15). Actualul şef al Ocolului Silvic Şuici, George Duca: „Când era dl Pahonţu s-a reuşit câştigarea clădirii, prin decizie a Curţii Constituţionale!”

Inginerul silvic Sever Pahonțu, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente umilitoare și multor alte abuzuri. De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.

Răsplata pentru păstrarea patrimoniului: demitere, tortură, moarte!

„În perioada în care am fost șef al Ocolului Silvic Șuici, am angajat un avocat pentru a apăra interesele ocolului în procesul cu Episcopia Argeșului care solicita retrocedarea sediului de ocol. În acest dosar am invocat excepția de neconstituționalitate a prevederilor art 31 aliniatele 3, 4, 7, 8 și 9 din Legea 1/2000, iar Curtea Constituțională, prin decizia nr. 602/20.05.2008, a admis excepția de neconstituționalitate…
În acest context, nu numai sediul Ocolului Silvic Șuici a rămas în patrimoniul ROMSILVA, ci și toate celelalte mijloace fixe și construcții din întreaga țară, neretrocedate până la această dată”, scria inginerul silvic Sever Pahonțu în memoriul adresat autorităților, acesta dezvăluind cum, în ciuda meritelor recunoscute pentru păstrarea patrimoniului Romsilva, a fost schimbat din funcție în anul 2012, o dată cu sosirea la conducerea Direcției Silvice Argeș a lui Armand Chiriloiu. Tot atunci a început pentru el calvarul, tortura la locul de muncă încheiată cu decesul acestuia. „Ca urmare, din mai 2012, atât domnul Chiriloiu Armand cât și domnul Șerbănoiu Daniel, noul șef al Ocolului Silvic Vidraru, au început o campanie sistematică de denigrare și hărțuire a mea, cu scopul concret de a mă îndepărta definitiv din sistemul silvic”,
a mai scris acesta.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (14). Ilie Sârbu: „La instituţiile publice din Argeş, trebuia să existe o direcţie unde ai dirijat memoriul, ce ai făcut cu el, că de aia eşti şef, să-l dirijezi, la serviciul cutare, la inspecţie…”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (13). Romsilva şi Direcţia Silvică Argeş nu vor să ne dea lista avocaţilor folosiţi în procese

Mai multe despre situația actuală a OS Șuici, dintr-o discuție cu actualul șef de ocol, George Duca.
Sediul Ocolului Silvic, câștigat de Sever Pahonțu, nu a fost preluat de Direcția Silvică nici în ziua de azi.

Am înțeles că aveți aproape finalizat un nou sediu de ocol silvic. Înseamnă că în curând vă mutați?

– Încă nu e gata, încă se mai lucrează, mai sunt retușuri de făcut. Nu știu să vă spun, în funcție de constructor, când termină lucrările, atunci ne mutăm. Trebuie făcută recepția. Nu știu dacă anul ăsta, depinde de constructor.

Puteți să îmi spuneți ceva despre valoarea lucrării?

– Eu sunt silvicultor, nu mă pricep la asta. Există diriginte de șantier…

Deocamdată tot la mănăstirea Văleni sunteți, acolo este sediul social al ocolului, din câte am văzut…

– Tot la mănăstire, da.

Dar dacă Romsilva a câștigat procesul cu Arhiepiscopia pentru ocol, de ce vă faceți un nou sediu?

– Știu că și acum suntem în instanță, legat de dreptul de superficie, de servitute. Într-adevăr, când era domnul Pahonțu am reușit să câștigăm clădirea, prin decizie a Curții Constituționale. A fost într-adevăr un succes mare pe vremea domnului Pahonțu. Dar acum ne judecăm pentru teren. Este o cabană silvică, construcția este a noastră, a Regiei Naționale, dar terenul este câștigat de mănăstire, în instanță. Iar acum mănăstirea dorește și clădirea. Ne trebuia un alt sediu, pentru că, oricum, nu ne mai înțelegeam aici. Am făcut în altă parte o construcție, pentru că nu se pot face investiții într-o clădire în care nu ai siguranța zilei de mâine. Că ne-au dat în judecată să ne ia clădirea, ne-au cerut niște chirii exorbitante, un euro pe metru pătrat… Ne-au dărâmat gardurile, ne-au oprit apa, ca să nu mai avem apă, mai multe… (Acesta este un subiect asupra căruia vom reveni!)

Cine v-a oprit apa, măicuțele?

– Da, era de Crăciun, acum un an sau doi, au spus că e o defecțiune pe conductă. Dar, în fine, nu vreau să comentez răutățile altora.

Îl cunoșteați pe dl Sever Pahonțu, știți ce probleme a avut cu conducerea Direcției Silvice Argeș?

– Nu am lucrat împreună cu dumnealui, a lucrat la alt ocol, dar îl cunoșteam. Însă când dumnealui a fost la Șuici eu eram la Mușătești, iar când a fost la Vidraru, eu am fost la Curtea de Argeș, nu am fost împreună și nu cunosc bine aceste aspecte.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (12) Vrem să aflăm dacă instituţiile statului îşi vor face datoria! Or, asta nu e o şaradă, d-le Chiriloiu!

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (11). Luna aceasta se împlinesc 6 ani de la moartea inginerului silvic Sever Pahonţu. Familia ne cere să nu mai scriem nimic

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...