Web Analytics
scris miercuri, 21.12.2022

”Ignatul la Golești” – sărbătoare tradițională cu scop caritabil

Peste trei tone de carne de porc au ajuns astăzi în centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș. ”Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

”Ignatul la Golești” – sărbătoare tradițională cu scop caritabil

Pentru acest eveniment au fost sacrificați 30 de porci, donați de primarii de comune, orașe și municipii. Atmosfera a fost una de sărbătoare unde primarii din județ s-au întrecut în respectarea tradiției de a tăia porcul și a prepara toate cele necesare, de Ignat.

Citește și Prinși cu lemne fără acte, doi musceleni sunt buni de plată!

S-au înregistrat și recorduri, doi porci au avut peste 350 de kilograme. Au fost și primari care au adus câte doi porci, fie singuri, fie asociindu-se cu primari din localitățile învecinate. Atmosfera a fost întreținută de grupuri de colindători din comunele din Argeș.  

”Ne-am dorit ca cei mai puțini norocoși, copiii și bătrânii din centrele DGASPC, să simtă și ei bucuria sărbătorilor. În plus, păstrăm astfel și tradiția românească de Ignat”, a spus Ion Mînzînă, președinte C.J. Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *