Miercuri, 21 decembrie, primarii, viceprimarii și angajați de la mai toate primăriile din județul Argeș au venit de la prima oră la Muzeul Golești. Apoi și-au suflecat mânecile pentru a pârli și tranșa godacii, pentru a prepara jumările sau pomana porcului, pentru a socializa sau, pur și simplu, pentru a mânca. Primarul de la Băbana, Bebe Ivan, a pus la muncit afumătoarea dis de dimineață. Edilul-șef de la Ștefănești, Nicolae Velcea, și-a pus standul alături de cel al Primăriei Mioveni și privea exigent amenajarea standului de către subalterni.
El clasico între Albota și Bascov
Și în acest an, primarul de la Bascov, Gheorghe Stancu, și cel de la Albota, Ion Dumitru, au fost la întrecere. Însă, în timp ce primarul Stancu spunea că a dat jos porcul din mașină cu macaraua, glumea pe seama celui din Albota, cum că ar fi scăpat printre uluci. Iar replica „ducelui de Albota” a venit imediat, în sensul că ar fi adus doi porci, nu doar unul.
De altfel, comuna Albota a avut și unul dintre cele mai apreciate standuri, cu tobă, lebăr, șorici, cașcaval afumat… Deosebit și standul celor de la Bascov, care au adus, în afară de porcul de peste 300 de kilograme, donat unei instituții sociale, multe alte preparate pentru vizitatori. O apariție pitorească a fost primarul de la Lerești, Marian Toader, prin ținuta ciobănească, cu două pușcoace la brâu, dar și bucatele puse la pirostrii, pe care le supraveghea cu mare atenție (în tuciul cu mămăligă a ținut să mestece până și deputata Simona Bucura Oprescu). Nu mai prejos a fost Mihai Rachieru, edilul de la Budeasa, care, îmbrăcat în chef cu două stele Michelin, a trebăluit de zor pe lângă oala cu varză călită.
Cel mai bun șorici a venit de la Bradu
De departe, cel mai bun șorici adus la târg a fost cel al primăriei de la Bradu, edilul Dănuț Stroe Trandafir fiind felicitat de către degustători. Nu felicitări merită însă angajații unor primării (nu dăm nume, însă sperăm să se regăsească în descriere și să nu repete faza și la anul), care s-au repezit asupra godacilor aduși pentru acțiunea caritabilă și i-au despuiat de șorici pentru a-l înfuleca ei.
Asta e evident (că nu aveau)… șorici! În fine, toată lumea (mai multă ca niciodată) a gustat cu poftă din apetisantele produse. Iar cei care au ținut post au avut la dispoziție, pe la standuri, covrigi, gogoși și alte delicatețuri care, deși dulci, nu erau… „de dulce”.
(ELECTRO-CUTARE)
Citește și Complex unic în ţară, inaugurat la Muzeul Goleşti
0 Comentarii