Web Analytics

ÎCCJ a înăsprit condiţiile de plată a rovinietei. În Argeş, trai neneacă, există o singură cameră de supraveghere

de | 23.05.2018 22:01 | Actualitate

01 rovinietaÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că, dacă o maşină şi-a schimbat proprietarul, noul deţinător este cel care va fi amendat pentru circularea pe drumurile publice fără rovinietă valabilă, nu vechiul deţinător.  Decizia a intrat în vigoare în data de 7 mai.  

„Aşadar, în cazul în care dreptul de proprietate asupra vehiculului a fost transmis anterior datei săvârşirii contravenţiei, printr-un înscris sub semnătură privată, înscrisul face dovada până la proba contrară (…) şi este opozabil altor persoane decât celor care l-au întocmit, din ziua în care data înscrisului a devenit certă (…)”, subliniază ÎCCJ.
Este vorba de rovinietă și amenzile pe care șoferii le riscă dacă circulă pe drumurile publice fără aceasta. Dar să vedem cum se prezintă în realitate situația în Argeș. Într-o anchetă pe care Jurnalul de Argeș a făcut-o în urmă cu doi ani, vă dezvăluiam că, în județul Argeș, camera fixă de supraveghere pentru roviniete a CNADR era amplasată la marginea județului, la Vulpești, iar camerele mobile deservesc mai multe secții ale companiei de drumuri, însă doar în baza unei programări sau atunci când există o solicitare expresă din partea autorităților statului. Cu alte cuvinte, lege este (acum și mai dură, prin decizia ÎCCJ), amendă există, însă camere de supraveghere care să asigure întreg teritoriul, nu. Și asta în condițiile în care foarte multe mașini de mare tonaj tranzitează teritoriul, grație constructorului de autoturisme de la Mioveni. Însă nu pe drumul spre Mioveni, unde este cel mai mare trafic, este amplasată rovinieta, ci la… Vulpești. 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii