Web Analytics

Iată că se poate! În 2015, Spitalul Militar Piteşti a fost din nou un etalon al profesionalismului şi serviciilor medicale la cele mai înalte standarde

de | 10.03.2016 18:37 | Actualitate

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești este unul din principalii furnizori de servicii medicale din județul Argeș. Pe fondul crizei care a lovit sistemul medical argeşean, am vrut să vedem care este situaţia la cea mai serioasă unitate medicală din judeţ. Ei bine, am observat că Spitalul Militar din Piteşti este unul care se ridică la cele mai înalte standarde, profesionalismul cadrelor medicale, precum şi situaţia igienico-sanitară, ca să nu mai vorbim de aparatura de ultimă generaţie, se află la parametrii normali pentru o unitate spitalicească din Uniunea Europeană.

135 de ani de tradiție medico-militară

Prima atestare documentară a unui spital militar permanent în Piteşti o găsim în Anuarul Armatei Române din 1881, în 2016 spitalul aniversând astfel 135 de ani de tradiție medico-militară. În prezent, spitalul funcționează cu 3 secții (medicină internă, chirurgie generală, anestezie și terapie intensivă), 12 compartimente și un ambulatoriu integrat, fiind responsabil de asigurarea asistenței medicale și a expertizei medico-militară pentru județele Argeș, Vâlcea și Dâmbovița.
În ultimii cinci ani, Spitalul Militar Pitești a derulat un amplu proces de structurare şi modernizare în scopul alinierii la cerinţele standardelor şi normelor europene actuale, deţinând în prezent un grad ridicat de modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală de ultimă generaţie. Ca rezultat, clasificarea în categoria a III-a de competență în anul 2011 prin Ordinul Ministerului Sănătății și încadrarea în categoria de „acreditat” în 2013 de către Comitetul Director al Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor arată că structura actuală de servicii oferite de Spitalul Militar Pitești răspunde în totalitate necesităţilor de primire şi îngrijire a diferitelor categorii de cazuri critice. De asemenea, spitalul deține un grad ridicat de modernizare și dotare cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație.

Investiţii de aproape 1,5 milioane lei în aparatură și tehnică medicală performantă

Spitalul Militar Pitești acordă asistență medicală de specialitate atât personalului militar și civil din unitățile militare arondate în cele 3 județe, membrilor familiilor acestora, pensionarilor militari, veteranilor de război, cât și celorlalți asigurați ai Casei OPSNAJ sau ai celorlalte case de asigurări de sănătate, în condițiile legii. Continuitatea asistenței medicale este asigurată prin linii de gardă pentru specialitățile chirurgie generală, medicină internă și medicină de urgență, precum și prin gardă la domiciliu pentru anestezie și terapie intensivă, neurologie, psihiatrie, medicină de laborator și radiologie-imagistică medicală. Procesul de adaptare permanentă la standardele europene a continuat și în anul 2015, Spitalul Militar Pitești investind aproape 1,5 milioane lei în aparatură și tehnică medicală performantă. Astfel a fost posibil ca numărul de pacienți externați să se ridice la aproape 11.000, în timp ce în ambulatoriul integrat au fost acordate circa 80.000 de consultații în ultimele 12 luni.
Spitalul Militar Pitești și-a stabilit o prioritate din îmbunătățirea continuă a calității serviciilor oferite și din comunicarea cu pacienții și aparținătorii acestora, urmărind obținerea unui grad ridicat de satisfacție a acestora. Eforturile depuse spre a identifica nevoile beneficiarilor și deschiderea spre rezolvarea sugestiilor primite au făcut ca în 2015 să se înregistreze doar 4 reclamații, dintr-un total de peste 90.000 de servicii medicale oferite.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii