Web Analytics

Hoţii de lemne au dat atacul la codrii Ştefăneştiului

de | 16.03.2016 23:02 | Actualitate

După ce au dezbrăcat munții de podoaba lor verde, hoții de lemne au coborât mai jos, pe dealurile din jurul Piteștiului, și ele fiind hărăzite de la Dumnezeu cu multe păduri, odinioară bogate, acum, din ce în ce mai rarefiate. În cursul lunii februarie 2016 și până în prezent, polițiștii Serviciului Ordine Publică, biroul C.D.S.S.P.P. al IPJ Argeș, împreună cu reprezentanți ai Direcției Silvice Argeș, Gărzii Forestiere Ploiești și jandarmi au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza Ocolului Silvic Pitești care are în administrare paza fondului forestier de pe raza orașului Ștefănești, zona Valea Mare, Vieroși și Mioveni.
Cu această ocazie au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.720 lei. Totodată a fost confiscată o cantitate de peste 4 m.c. de material lemnos diferite esențe, pentru foc. A fost folosit și Sistemul Informațional Integrat de Urmărire a Materialului Lemnos, care însă nu a detectat nimic în neregulă la controlul în trafic. Potrivit informării primite din partea IPJ Argeș, la solicitarea noastră, ulterioarele verificări făcute de polițiști la Valea Mare, nu au mai  depistat încălcări ale regimului forestier.

Pentru a vedea cum se prezintă situația și pentru că aveam informații că hoții au făcut ravagii în zonă, ne-am deplasat și noi la fața locului. Urmele dezastrului nu se vedeau de la stradă decât într-un singur punct, la hotarul dintre Ștefănești și Mioveni, unde doar cioturile cu diametru de aproximativ un metru, ale stejarilor bătrâni puși la pământ fără milă dar și fără frică de lege, mai stăteau mărturie a unor recente tăieri. Cioturile și rumegușul proaspăt și evident, luminișul apărut, peste noapte  în pădurea care a crescut în sute de ani. Dinspre Vieroși, cartier aparținând Mioveniului, se auzeau, chiar în timp ce noi ne aflam acolo,  sunetele insistente și neobosite ale fierăstraielor. Păcat că de la IPJ Argeș nu puteau fi auzite! A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii