Web Analytics
scris joi, 08.12.2022

Holcim investește în panouri fotovoltaice pentru 5 școli din Câmpulung

Holcim România își continuă misiunea de sustenabilitatea în domeniul educației, investind în montarea de panouri fotovoltaice pentru producția de energie regenerabilă pentru cinci școli și licee din comunitatea locală din zona fabricii de ciment din Câmpulung-Muscel, județul Argeș.

Holcim investește în panouri fotovoltaice pentru 5 școli din Câmpulung

Investiția a constat în montarea a 140 de panouri fotovoltaice monocristaline 545 W / bucată, de care vor beneficia peste 1000 de elevi și cadre didactice din cadrul a cinci instituții educaționale: Colegiul Național Dinicu Golescu Câmpulung, Liceul Teoretic Dan Barbilian Câmpulung, Școala Gimnazială Petre Țuțea Boteni, Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Mare Pravăț, Școala Gimnazială Stoenești.

Citește și: Holcim lansează proiectul educațional pentru dezvoltarea competențelor de leadership pentru liceeni

Cornel Banu

Cornel Banu, Director fabrica de ciment Holcim Câmpulung: „Acest proiect poate deveni un model de bune practici pentru celelalte școli la nivel național, prin limitarea impactului asupra mediului și educarea elevilor în spiritul sustenabilității, reducând emisiile de CO2. Este foarte important să avem grijă de viitorul nostru și al copiilor noștri, iar proiectele de eficientizare energetică a școlilor reprezintă una dintre modalitățile prin care putem face acest lucru. Cred cu tărie că putem să avem grijă de mediul în care trăim și mă bucur că școlile din comunitatea noastră au venit către noi cu astfel de proiecte, pe care ne bucurăm să le susținem.”

Citește și: Holcim România a achiziționat General Beton România

Sistemele panourilor fotovoltaice sunt funcționale, iar dosarele instituțiilor pentru a deveni prosumatori sunt în curs de aprobare. 

Anca Buta, Responsabil Comunicare fabrica de ciment Holcim Câmpulung: „Ne dorim să contribuim la dezvoltarea comunității noastre, cu accent pe susținerea educației. Știm care sunt provocările școlilor și ne bucurăm să putem contribui la diminuarea cheltuielilor cu energia, astfel încât resursele economisite să poată fi folosite pentru alte nevoi ale elevilor și cadrelor didactice. Odată cu instalarea acestor panouri fotovoltaice instituțiile de învățământ pot deveni chiar contributori de energie regenerabilă – pro-sumatori în sistem.”

Numai în ultimii cinci ani, fabrica de ciment Holcim Câmpulung a contribuit la digitalizarea și modernizarea școlilor din Campulung și din comunele din jur, cu laboratoare de informatică, display-uri interactive de predare, dar și cu mobilier ergonomic, pentru crearea unui spațiu de învățare atractiv, modern și confortabil. Iar în ultimul an, Holcim Câmpulung a contribuit cu echipamente medicale performante și pentru Spitalul Municipal Câmpulung.

Totodată, începând cu data de 1 Septembrie 2022, Holcim România dezvoltă un parc fotovoltaic cu panouri bi-faciale, „Cea mai bună tehnologie disponibilă”, în cadrul fabricii de ciment din Aleșd, județul Oradea, cu scopul producerii de energie electrică din surse regenerabile, reducând astfel necesarul de energie electrică din surse convenționale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *