Hidroelectrica s-a împiedicat de un peşte

de | 28.10.2010 19:09 | Actualitate

Colosul Hidroelectrica SA a întâlnit o piedică neaşteptată în procesul de decolmatare a acumulării Vâlsan, lucrare pe care ar dori să o înceapă în perioada următoare. Este vorba despre celebrul asprete (Romanichthys Valsanicola), un peşte al cărui areal s-a limitat doar în râul Vâlsan. Descoperit abia în anul 1956, aspretele este o veritabilă fosilă vie, fiind considerat cel mai vechi din Europa, după unii chiar cel mai vechi din lume, fiind „contemporan” cu dinozaurii. Nu este deci de mirare că protejarea sa a căpătat o miză fantastică, iar în acest sens s-au făcut strategii internaţionale. Astfel că decolmatarea acumulării Vâlsan, unde trăieşte aspretele, a devenit o ţintă extrem de delicată pentru Hidroelectrica. Societatea a comandat deja un studiu având ca scop „Evaluarea impactului asupra mediului a lucrării de decolmatare a acumulării Vâlsan, în condiţiile protejării arealului Romanichthys Valsanicola”. O singură firmă s-a încumetat să efectueze studiul, SC Apomar Consulting Piteşti, în urma unei negocieri cu Hidroelectrica pentru suma de aproape 10.000 de euro.    
(M.B.)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Ati uitat sa scrieti cum de arealul aspretelui s-a limitat la Valsan, sa scrieti ca din cauza Hidroelectrica, aceasta companie criminala, aspretele a disparut din Arges si din Raul Doamnei.

Ultimele articole

Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”
Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”

Șeful statului a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa...


Loading RSS Feed