Web Analytics
scris sâmbătă, 24.02.2024

Hărţuirea online sau telefonică va fi pedepsită ca violenţa fizică

Hărţuirea online sau telefonică va fi pedepsită ca violenţa fizică. Victimele pot cere ordin de protecţie, iar agresorii vor fi obligaţi să poarte brăţări de monitorizare. Legea a fost votată de parlamentari şi urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Hărţuirea online sau telefonică va fi pedepsită ca violenţa fizică

Citește și: Polițist accidentat în timpul misiunii de un șofer drogat și beat


Poliția a intervenit în 2023 la peste 100.000 de cazuri de violență domestică şi a emis peste 13.000 de ordine de protecție. O statistică de două ori mai gravă faţă de anul 2022, când au fost înregistrate 55.0000 de fapte de violenţă domestică. Media națională depășește, astfel, 270 de sesizări pe zi, ceea ce înseamnă că avem, în medie, 11 victime pe oră, conform observatornews.ro.
Ordinul de protecţie va putea fi aplicat şi în cazul actelor de hărţuire pe internet, cel mai des întâlnite în rândul tinerilor. Ordinul de protecţie extins presupune ca agresorii online să poată fi monitorizaţi cu brăţară electronică, perioadă care poate ajunge până la 6 luni. Doar că acest lucru este greu de implementat, se plâng sindicaliştii din Ministerul de Interne. Legea va intra în vigoare imediat după promulgare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *