Web Analytics

Harta încrederii, în relaţia părinte-copil

de | 7.02.2018 21:34 | Cultură

9 hartaInițiativa Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș – de a organiza, în colaborare cu Asociația Psihoeu, un atelier creativ şi recreativ pentru părinți și copii, în cadrul Secției pentru Tineret – a fost și de această dată o alegere excelentă.

Într-un mediu cald şi armonios, înconjurați de cărți și de jocuri de cunoaștere, atât părinții, cât și copiii lor, au avut ocazia să-și transforme timpul liber în timp de calitate, îmbinând toate elementele aflate la dispoziție, în vederea construirii unei legături puternice, de lungă durată. Consolidarea relației părinte-copil, plecând de la încrederea în viață, încrederea în el însuși, modul în care ia deciziile, motivațiile și chiar alegerea partenerului de viață, toate acestea sunt influențe reale, definitorii pentru evoluția ca persoană și personalitate.
Încercarea fiecărui părinte, de a-și educa mereu mai bine copilul, este una lăudabilă, dar realitatea este că fiecare vârstă are etapele ei, iar procesul este unul destul de complicat. Uneori, aspecte care țin de impunerea regulilor și a limitelor ajung să facă din „meseria” de părinte una foarte dificilă. Tocmai de aceea, psihologul Andreea Iuliana Bâță a discutat despre dragoste, despre acceptare și răbdare, despre disciplina pozitivă și despre cooperare în relația părinte-copil, provocându-i pe cei prezenți să construiască chiar și o hartă a încrederii.
Proiectul „Poveste despre noi” cuprinde întâlniri trimestriale, fiecare temă reprezentând continuarea celeilalte, ca o poveste din care vom avea de fiecare dată ceva de învățat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii