Web Analytics
scris joi, 07.12.2023

Haideţi să bifăm! Cu cultura, înainteeeee, marş!

Într-o atmosferă solemnă, câteva cadre militare își plimbă o hârtie de la unul la altul la început de an. „Haideți să bifăm! Ce avem anul acesta?” Avem 24 ianuarie, avem Ziua Forțelor Terestre, la 23 aprilie, avem 29 aprilie, Ziua veteranilor de război, avem 9 mai, a Independenței, avem Ziua Eroilor, dar să vedem când cade Paștele, avem Ziua Drapelului Național, la 26 iunie, avem Ziua Imnului Național, la 29 iulie, Ziua Armatei, la 25 octombrie, avem Ziua Națională, la 1 Decembrie, avem Ziua Revoluției, la 22 decembrie. Destule”.
Transmiteți din timp fanfarei și autorităților locale și județene invitația. A, să avem sunet bun, vorbiți la Primărie, au ei mai bun ca al nostru. Faceți și repetiții, dacă trebuie! Și să nu-l uitați pe prof. Vărășcanu, să vină cu o clasă de elevi!
Cam așa trebuie să se desfășoare un posibil dialog la Garnizoana Pitești.

Haideţi să bifăm! Cu cultura, înainteeeee, marş!

Cei care nu sunt invitați NICIODATĂ sunt cetățenii, piteștenii simpli. Poate ar vrea să participe și ei. Ținem minte că am intrat… „cu pile” într-un perimetru militar la nu știu ce paradă, de pe strada Crinului. Ne-a oprit Poliția Militară. „Aveți invitație?” Nu aveam decât una verbală.
Așa se explică rușinea, că rușine a fost, de la 1 Decembrie 2023 de la Pitești. Lasă, Domnule Comandant, și poporul să se bucure! Că în caz de război, Doamne ferește, la popor apelați!

Citește și Se deschide Târgul de Crăciun Pitești! Ce spectacole sunt în decembrie

Citește și Castrul Jidova poate intra în Patrimoniul UNESCO

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *