Web Analytics

Guvernul PNL a obținut 875,5 milioane de euro de la Comisia Europeană  pentru Autostrada Pitești-Sibiu

de | 5.09.2020 09:25 | Actualitate

 

Am reușit în patru luni ceea ce nu a reușit Guvernul PSD în două mandate. Am semnat Contractul pentru finanțare și am accesat deja o parte din fonduri pentru construcția autostrăzii.

Vești extraordinare vin de la Comisia Europeană pentru România și pentru români. Comisia a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Pitești-Sibiu. Autostrada care va traversa munții Carpați va oferi o legătură neîntreruptă între România, de la portul Constanța de la Marea Neagră la Nădlac, la granița cu Ungaria, legând centrul și vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi. Acest important coridor european va trece prin mijlocul județului nostru, urmând să conecteze Piteștiul de marile orașe europene, prin coridorul Rin-Dunăre al reţelei transeuropene de transport.

Premierul Ludovic Orban a declarat că România va avea prima autostradă realizată prin traversarea munților.

”Vă dau o veste foarte bună: Comisia Europeană a luat o decizie extrem de importantă pentru România, și anume alocarea unei finanțări de 875 milioane de euro pentru construcția tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu. Sigur că s-a luat această decizie în ceasul al 12-lea, aproape de finalul celui de-al șaptelea an al exerciţiului 2014-2020. Felicit Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Mediului și pe cei care au lucrat la documentațiile de mediu pentru această reușită. Este o garanție că avem banii alocați pentru a construi primul tronson de autostradă care traversează munții și închiderea Coridorului IV, a coridorului Rin-Dunăre. Putem să spunem clar: da, vom avea autostrada de pe Coridorul IV paneuropean și se va realiza prima traversare a munților pe profil de autostradă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

La rândul său, președintele PNL Argeș, Ardrian Miuțescu a precizat că Guvernul Orban a respectat promisiunea făcute argeșenilor în privința construcției autostrăzii. “În urmă cu patru luni, pe 11 mai semnam la Prefectura Argeș, în prezența premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode contractul pentru tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș al Autostrăzii Pitești-Sibiu. Astăzi, iată că au fost alocați 875 de milioane de euro pentru construcția primului tronson al autostrăzii printre munți. Acest proiect atât de așteptat va elimina un blocaj major în reţeaua de transport din România, va spori siguranţa rutieră, va scurta durata călătoriilor şi va reduce costurile pentru pasageri şi mărfuri. Proiectul va avea un impact pozitiv asupra economiei şi a calităţii vieţii din județul nostru. Le-am promis argeșenilor că vom obține finanțarea, că vom demara construcția acestui proiect de mare anvergură pentru România și pentru Argeș și iată că ne ținem de cuvânt”, a declarat Adrian Miuțescu.

Fost prefect și candidat la președinția Consiliului Județen Argeș, Emanuel Soare,  a declarat că aceasta este șansa Argeșului la dezvoltare. “Şansa judeţului nostru este să se conecteze la proiectele de importanţă strategică pentru sudul României, precum autostrada Piteşti-Sibiu şi drumul expres Piteşti-Craiova. Trebuie să refacem drumurile judeţului şi infrastructura de sănătate şi pe cea educaţională. Însă autostrada Pitești-Sibiu este foarte importantă pentru dezvoltarea economică a județului Argeș. Este cerută de sute de agenți economici, de companiile de transport, de turiști și iată că astăzi suntem în punctul în care putem spune că am intrat în linie dreaptă cu construcția ei”, a declarat Emanuel Soare.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii