Web Analytics

Guvernul Ciucă a alocat 34.450.000 de lei primăriilor din Argeș

de | 27.12.2021 15:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Guvernul Ciucă a dispus alocarea către județul Argeș a sumei de 34.450.000 de lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului. Astfel, Executivul a aprobat suplimentarea fondurilor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021, bani care sunt necesari primăriilor din județul Argeș pentru plata unor cheltuieli curente și de capital. Distribuirea acestei sume către unitățile teritorial administrative din Argeș reprezintă un ajutor financiar important, acum la final de an, mai ales acolo unde primăriile, fie nu au atins gradul impus de colectare a taxelor și impozitelor locale, fie au avut nevoie urgentă de fonduri pentru plata unor cheltuieli curente.

Citește și: Alina Gorghiu: „Nu cred că pe dl viceprimar Tofan l-ar avantaja să rămână în lumina reflectoarelor”

Județul Argeș, chiar dacă este puternic industrializat, suferă în continuare la capitolul infrastructură rutieră, la dezvoltare rurală, la capitolul de turism local, motiv pentru care are nevoie de promovarea și susținerea proiectelor pe care primarii argeșeni le-au demarat sau sunt la stadiul de implementare. Pentru a fi auzite, vocile edililor trebuie amplificate la nivelul Executivului.

Citește și: Prefectul Radu Perianu: La mulți ani celor 2.949 de argeșeni care își serbează astăzi onomastica

Președintele interimar al PNL Argeș, Alina Gorghiu a precizat că îi va prezenta premierului și va susține toate proiectele pentru dezvoltarea comunităților pe care primarii din Argeș i le vor pune pe masă, indiferent de culoarea politică a alesului local. “Trebuie să gândim obiectiv, în perspectivă pentru Argeș și acest lucru înseamnă să promovăm și să susținem la nivel central, prin toate forțele noastre, dezvoltarea comunelor din județ, indiferent din ce partid provine primarul. Cum am spus din prima zi după ce am preluat conducerea PNL Argeș, sunt adepta dialogului și ușa mea este deschisă tuturor primarilor care au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea proiectelor locale”, a declarat președintele interimar, Alina Gorghiu.

LISTA PRIMĂRIILOR CARE AU OBȚINUT BANII, AICI

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii