Web Analytics

Guvernul a decis creșterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic. E un avans pe viitoarea grilă

de | 31.05.2023 15:46 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Primim de la Guvernul României un comunicat de presă privind consultările premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții sindicatelor din Educație.

Astfel, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și ministrul Educației, Ligia Deca, s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educație, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.

Citește și: Video. Martor la mitingul Educației de la Pitești. „Faptul că suntem uniți demonstrează că peste noi nu se trece!”

În urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri:

Guvernul României va adopta, mâine, 1 iunie, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în Legea 153/2017, cu 1.000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, ce se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, aplicabilă de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

Citește și: În minivacanța de Rusalii, plata taxelor și a impozitelor locale se va face exclusiv on-line

În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maximum trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor – se arată în comunicatul de presă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *