Web Analytics

Video. Martor la mitingul Educației de la Pitești. „Faptul că suntem uniți demonstrează că peste noi nu se trece!”

de | 31.05.2023 12:50 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Revenim cu amănunte de la greva profesorilor desfășurată miercuri, 31 mai, în Piața „Vasile Milea”. Ne aflăm printre cei aproximativ 2.000 de manifestanți – poate mai mulți – care își revendică drepturile salariale în centrul municipiului Pitești.

Citește și: Protest de amploare al profesorilor la Pitești! „Nu cedăm!”

Liderii sindicatelor organizatoare, SIPA „Muntenia” și „Spiru Haret”, dar și alții le-au vorbit colegilor lor de pe treptele Casei de Cultură a Sindicatelor. La discursurile și apelurile acestora, mulțimea scandează: „Fără educație, moare orice nație!”, „Hoții!, Hoții!”, „Demisia!”, „Nota 4 la purtare pentru guvernare!” „Venim la București!” și „Nu cedăm!, Nu cedăm!”, totul într-un zgomot asurzitor de sirene și vuvuzele.

Un moment întâmpinat cu urale a fost atunci când la stația de amplificare a fost pus cântecul „Treceți batalioane române Carpații”, foarte mulți începând să intoneze versurile acestei melodii istorice, mobilizatoare.

Apoi, un cadru didactic de la Școala Vlădești, Veronica Lungu, a țâșnit din primele rânduri, a luat microfonul și a „tunat”: „Doamna ministru (a Educației – n.a.) este necalificată la locul de muncă! Nu ne poate reprezenta! Jos ministrul Educației! Am fost plătiți să facem școală cu elevii! Dar cum să trăim cu banii care ni se dau?! Cum poate femeia de serviciu de la școală să trăiască doar cu 19 milioane lei?! La Kaufland nu plătești cu vocație!

Acțiunea de protest se va încheia la ora 13. Până atunci manifestanții continuă să revendice o majorare de salariu. Vor o grilă de salarii care să reprezinte importanța muncii lor. Profesorii cer dreptate și demnitate. Iar faptul că se află miercuri, uniți, la acest miting de la Pitești demonstrează – cum spunea o profesoară – „că peste noi nu se trece”.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *