Web Analytics

„Grupul PSD nu a făcut nimic ca să recuperăm prejudiciul suferit în urma eşecului modernizării drumului către Poienile Vâlsanului”

de | 19.08.2015 21:14 | Politica si Administratie

# Afirmă Narcis Sofianu, consilier judeţean PNL

Consilierul județean liberal Narcis Sofianu a luat în discuție proiectul de modernizare al DJ 703 Muşăteşti- Brăduleţ- Brădetu- Poienile Vâlsanului.
Este vorba despre drumul de 24 km care ar fi trebuit să fie făcut cu bani europeni, dar a cărui finalizare n-a fost înfăptuită. Acest lucru a dus, inevitabil, la obligarea Argeșului de a returna 4 milioane de lei pentru nerealizarea proiectului pentru care obţinuse finanţare de la UE. „Pentru modernizarea pe fonduri europene a DJ 703 Mușătești-Brăduleț-Brădetu, eu am solicitat realizarea unei comisii de analiză și verificare conform legii administrativ-publice locale și regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Argeș”, ne-a declarat consilierul Narcis Sofianu. „Am făcut expunerea de motive și am înregistrat-o în data de 13 iulie 2015 la Consiliul Județean pentru ca mai apoi să primesc, spre surprinderea mea, un răspuns semnat de dl. Tecău și de dl. secretar potrivit căruia, deși nu există un text de lege expres, dumnealor apreciază că acea comisie de analiză și verificare constituită din consilieri județeni nu ar avea dreptul să constate dacă există prejudiciu. Nu există, repet, niciun act normativ care să interzică consilierilor județeni în cadrul unei comisii de analiză să observe dacă există sau nu un prejudiciu. Noi a trebuit, ca urmare a rezilierii contractului de finanțare europeană, să restituim suma de 4 milioane lei pe care deja o utilizasem datorită faptului că s-a realizat la nivelul executivului percepția că acel proiect ce trebuia să beneficieze de 12 milioane de lei din fonduri europene nu putea fi finalizat până la finalul anului 2015”, spune Sofianu.

Inclusiv liderul grupului PSD aprecia la începutul anului că cineva trebuie să plătească

Conform consilierului județean PNL, „constructorul a fost acționat în judecată, precum și asiguratorii constructorilor. Există un dosar care s-a finalizat la Tribunalul Argeș nr. 6835/109/2013 care s-a soluționat în data de 2 decembrie 2014, dosar în care constructorii și asiguratorii acestora trebuie să ne restituie mai puțin de o cincime din banii pe care noi ar trebui să-i restituim Comisiei Europene. În aceste condiții eu am considerat că nu poți să spui că este vinovat doar constructorul și eventual și asiguratorul. În ciuda aprecierilor președintelui Consiliului județean potrivit cărora noi, consilierii județeni constituiți într-o comisie de analiză nu avem voie să observăm dacă există prejudiciu, nu să-l și recuperăm pentru că nu avem aceste atribuții legale, eu voi supune atenției colegilor în următoarea ședință de Consiliu Județean votarea expunerii mele de motive și introducerea proiectului meu de hotărâre în cea de a doua ședință de Consiliu Județean care va urma potrivit legii. Ce mă miră este că și în niște articole apărute în presă, inclusiv liderul de grup al PSD aprecia la începutul anului că cineva trebuie să plătească cu funcția și financiar și se referea la dl. președinte Tecău, cu toate că cei de la PSD sunt grup majoritar în Consiliul Județean, dumnealor nu au făcut nimic din punct de vedere legal ca să recuperăm prejudiciul efectiv suferit de Consiliul Județean”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii