Web Analytics

Gruparea Hezbollah intră în război cu Israel

de | 8.10.2023 13:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

După ce gruparea teroristă Hamas din Fâşia Gaza a declanşat un război în Israel, la nici 24 de ore gruparea Hezbollah, o grupare considerată a fi mult mai puternică decât Hamas, cu sediul în Liban, a intrat în război cu Israel.

Citește și: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru războiul din Israel


Bilanţul victimelor din Israel a ajuns la 350 de morţi şi peste 1800 de răniţi. Este anunţul făcut de purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene. Lupătorii Hamas sunt încă prezenţi în 7 oraşe din sudul ţării, potrivit unui comunicat al grupării, iar Hamas îi sprijină pe luptători cu tiruri de rachete asupra oraşelor israeliene.

Citește și: 790 de pelerini români, prinși în războiul din Israel


Gruparea Hezbollah din Liban, considerată a fi mult mai puternică decât gruparea Hamas, susţinută de Iran, a atacat Israelul cu tunuri şi rachete, iar forţele aeriene din Israel au răspuns cu tiruri de artilerie şi drone. Acest lucru se întâmplă în contextul în care Libanul şi Israelul sunt considerate state inamice, deşi un armistiţiu între ele s-a menţinut, în mare parte, de la un conflict din anul 2006. În ultimii ani, au avut loc mai multe atacuri cu rachete de mică amploare din Liban care au determinat lovituri de ripostă din partea Israelului. Pe de altă parte, avioanele de vânătoare israeliene au continuat să lovească Gaza, în această dimineaţă, în timp ce forţele de apărare au evacuat peste noapte rezidenţii israelieni din jurul Fâşiei Gaza. Forţele israeliene au lovit 426 de ţinte din Gaza, inclusiv zece blocuri-turn folosite de Hamas, iar zeci de mii de soldaţi israelieni acţionează la sol în jurul Fâşiei Gaza.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole